7 Листопада 2022
Новини

У Каховці вдарили по будівлі, де базувалися 200 росіян

У Каховці вдарили по будівлі, де базувалися 200 росіян
У Каховці Херсонської області українські захисники вдарили по будівлі базування підрозділу окупантів.
На той момент там перебували 200 росіян, їм завдали суттєвих втрат. Про це повідомляє Повітряне командування «Південь».

Точні втрати противника невідомі, їх рф ретельно приховує. У місті посилено адміністративно-поліцейський режим та тиск на місцеве населення.

До слова, за інформацією оперативного командування «Південь», ситуація в районі «динамічна та напружена». Українські захисники на півдні продовжують активні дії, тримають ініціативу на закріплених територіях і перевагу у вогневому ураженні.

Війська рф на півдні ведуть активну оборону та намагаються утримати зайняті рубежі. На правобережжі вони здійснюють маневри силами та засобами, облаштовують рубежі оборони. А на лівобережжі — проводять замінування узбережжя, вивозять населення за 15-кілометрову зону та окопують техніку.

3 листопада з будівлі облдержадміністрації в тимчасово окупованому Херсоні зник російський триколор, а в самому місті прибрали окупаційні блокпости. Місцеві журналісти повідомили, що росіяни залишили будівлю ОДА порожньою: винесли звідти все коштовне, залишивши після себе тільки сміття.

А втім, місцева влада і військові вважають, що росіяни намагаються ввести українців в оману. Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк зазначила, що, попри створення ілюзії «евакуації» з Херсона, окупанти здійснюють оборонні маневри. У місті продовжують залишатися російські військові в цивільному одязі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему