20 Жовтня 2022
Новини

росіяни за день знищили 3 енергетичні об’єкти в Україні

росіяни за день знищили 3 енергетичні об’єкти в Україні

3 енергетичні об’єкти в Україні, як заявив президент Володимир Зеленський, у середу, 19 жовтня, знищили російські окупанти.

Про це він повідомив у новому вечірньому відеозверненні.

«На жаль, є і влучання. Є нові пошкодження критичної інфраструктури. Цієї доби 3 енергетичні об’єкти були знищені ворогом», – зазначив глава держави.

За його словами, наразі роблять все можливе, щоб відновити енергетичні спроможності країни. Крім того, президент закликав обмежувати споживання електроенергії 20 жовтня.

Також Зеленський заявив, що протягом місяця українські захисники збили десятки ворожих ракет та 233 дрони-камікадзе іранського виробництва «Шахед». Зокрема, 19 жовтня на Київському напрямку збили 10 таких безпілотники, а на південному – 11.

Президент звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій сходу і заходу країни. За його словами, росіяни найближчим часом намагатимуться забрати чоловіків у свою армію, як це було у Луганській та Донецькій областях.

«Будь ласка, уникайте цього так, як можете. Намагайтеся виїхати з окупованої території. Якщо ж ви не можете цього зробити й опинитеся в російських військових структурах, за першої ж нагоди намагайтеся скласти зброю та прийти на українські позиції. І головне – бережіть своє життя. І обов’язково допомагайте іншим нашим людям, які поруч із вами», – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, у четвер, 20 жовтня, по всій Україні запровадять обмеження на електроенергію через обстріли російських окупантів. Громадян також попросили мінімізувати споживання світла.

Також Зеленський розповів, що внаслідок ударів росії, починаючи з 10 жовтня, було зруйновано 30% українських електростанцій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, володимир зеленський, електроенергія
В тему

Останні матеріали