20 Липня 2022
Новини

Ракетні удари по Гуляйполю та обстріл прикордоння Сумщини: ситуація в регіонах України

Ракетні удари по Гуляйполю та обстріл прикордоння Сумщини: ситуація в регіонах України
Десять областей України опинилися під обстрілами російських військ у ніч проти 20 липня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 20 липня.

Чернігівщина: у ніч проти 20 липня зафіксовано 3 обстріли з кулеметів та реактивних систем залпового вогню населених пунктів у Новгород-Сіверському та Чернігівському районах. Без жертв. Напередодні по прикордонню області було 100 прильотів, повідомив голова регіону Чаус.

Запорізька: ввечері 19 липня росіяни обстріляли з «Градів» та артилерії центр Гуляйполя. Попередньо, є загиблі, кількість не називають. Пошкоджено будівлі виконкому, міськради, культурно-спортивного комплексу, філії пошти та зв’язку, приватні будинки. Рятувальники ліквідовують пожежу.

Одещина: вночі окупанти завдали ракетного удару з літаків Су-35. Одну ракету знищили силами протиповітряної оборони, друга влучила в покинуту складську будівлю. Пожежу ліквідували, постраждалих немає.

Сумщина: зранку мінометний обстріл Шалигинської громади. Обстріл станом на 8:00 продовжувався. Вчора росіяни обстрілювали прикордоння Сумщини (Білопільська, Новослобідська, Хотіньська, Есманьська громади) з різного озброєння: приблизно 78 прильотів.

Дніпропетровщина: вночі з «Градів» обстріляли Нікополь: двоє загиблих та дев’ятеро поранених. Шестеро поранених у лікарні, серед них четверо — діти. Вщент зруйновано 3 приватних житлових будинки, понад 10 — пошкоджені. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Харківщина: внаслідок нічних обстрілів смт Золочів сталася пожежа на території домогосподарства. Вночі окупанти обстріляли Чугуєв: снаряд впав на території школи біля адмінбудівлі, пошкоджено будівлю школи.

Упродовж 19 липня обстрілювали з артилерії Харківський, Чугуївський, Ізюмський та Богодухівський райони. Були пожежі в житлових будинках, господарчих спорудах та на відкритих територіях. 

За добу одна людина загинула у Балаклії, двоє зазнали поранень у Харківському районі та ще одна — у Чугуївському.

Луганщина: на межі з Донеччиною росіяни завдали 7 ракетних ударів, здійснили три мінометних обстріли, провели дві атаки зі застосуванням ствольної артилерії та ще дві — за підтримки реактивної.

У пропагандистських цілях у Луганську на базі гуманітарного центру всеросійської політичної партії «Единая Россия» відкрито «Центр підтримки громадянських ініціатив». У нещодавно захопленому Сєвєродонецьку розповсюджують рукописні оголошення про запис дітей до шкіл і садочків, а також про запрошення на роботу вчителів, вихователів та помічників вихователів.

Донеччина: ворог обстрілював Курахове, Торецьк, Авдіївку, Краматорськ, Соледар, Слов’янськ, Бахмут, Гірник, Залізне, Костянтинівку та с. Веселе, Опитне, Новоукраїнку, Богоявленку та смт Південне. Пошкоджено 56 об’єктів, зокрема 20 приватних будинків та 16 багатоквартирних. 

Вночі та зранку ракетні удари по Костянтинівці й Торецьку; артобстріл Авдіївки. Там пошкоджено школу, колонію, низку інфраструктурних та промислових об'єктів. За добу по області 5 загиблих та 16 поранених. 

Миколаївщина: ввечері 19 липня обстріли села Лимани, внаслідок чого сталося загоряння житлових та дачних будинків. 

Уночі неодноразово обстрілювали територію Баштанської громади. Попередньо, вибухи були біля сільських населених пунктів.

Вночі 20 липня під обстріли потрапили об'єкти інфраструктури та житлові будинки в смт Березнегуватому, а також у селах Калуга та Висунськ.

Херсонщина: у Херсоні та у передмістях було чути удари ракет. На території області тривають пожежі. Критична ситуація у Бериславському та Каховському районах. Стабільно важка ситуація у Нововоронцовській, Високопільській, Великоолександрівській, Калинівській та Станіславській громадах.

За даними ОВА, у Херсоні побільшало поліцейських авто. Окупанти заявляли, що посилюють поліцейсько-адміністративний режим. Продовжуються викрадення людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали