9 Лютого 2022
Новини

У Словаччині депутат облив водою прапор України: що відомо

У Словаччині депутат облив водою прапор України: що відомо
Депутат від ультраправої партії «Народна партія «Наша Словаччина» Андрей Медвецьки в парламенті Словаччини облив водою прапор України.

8 лютого депутати від проросійських партій SMER та «Народної партії «Наша Словаччина» намагалися зірвати позачергове засідання словацького парламенту, на якому планували затвердити оборонну угоду зі США. Депутати від «Нашої Словаччини» Петер Крупа та Андрей Медвецьки заблокували трибуну і підняли перед мікрофоном прапор Словаччини.

Водночас представники партії «Свобода та Солідарність» (SaS) Яна Циганікова та Мирослав Жіяк піднесли поперед трибуни прапор України, а депутат Медвецьки взяв пляшку води і почав обливати прапор, а тоді — і депутатів, які його тримали.

Після такого вчинку посольство України у Словаччині вимагає вибачень від словацьких проросійських депутатів. Українські дипломати нагадали, що міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок під час візиту до Києва 8 лютого підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України. Те ж саме казав і парламент країни.

«Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби та Андрея Медвецьки не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень», — заявили в посольстві України.

До слова, нещодавно віцепрем'єр і міністр економіки Словаччини Ріхард Сулік висловив думку, що «росіяни в жодному разі не повернуть Крим», а запроваджені санкції «завдають шкоди економіці Словаччини». 

Але згодом прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер заявив, що уряд його країни не збирається виправдовувати порушення Росією міжнародного права та окупацію Криму. 

За підсумком саміту «Кримської платформи», який відбувся у Києві 23 серпня 2021 року, Словаччина спільно з рештою учасників підписала Декларацію із закликом відновити територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

А 2 листопада 2021 року президентка Словаччини Зузана Чапутова підписала з Зеленським Декларацію про визнання європейської перспективи України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Світ, Політика
В тему

Останні матеріали