8 Серпня 2021
Новини

«Незалежність України починається з кожного з нас», - Сергій Стерненко

«Незалежність України починається з кожного з нас», - Сергій Стерненко

На літературній сцені «Бандерштату» виступив український громадський діяч, юрист, керівник НГО Небайдужі, один із лідерів одеського Майдану Сергій Стерненко.

t1.ua підібрав кілька цитат активіста.

  • Скоро буде 30 річниця Незалежності України, але мені не подобається коли так кажуть, адже Україні набагато більше. Якщо рахувати від створення УНР, то Україні більше ніж століття, а якщо рахувати від Київської Русі, наступниками якої ми є, то більше ніж 1000 років. Але що таке взагалі незалежність? Ми можемо сказати, що це можливість самостійно приймати рішення і жити так, як ти хочеш, але це дуже загальні фрази.
  • Що таке незалежність, крім загальних фраз? Аби це зрозуміти, треба йти від зворотного. Не від того, що ми можемо впливати на владу, вирішувати, як нам жити. Це і так все зрозуміло. Уявімо, якби Незалежності України не існувало. Уявімо, що ми живемо у 20 роках минулого століття, коли Україну роздирали радянські окупанти і намагалися встановити тут червону окупаційну владу, червоний терор. І встановили. Тоді не було незалежної України, а це означало, якщо ти хотів бути незалежним, просто громадянином, висловлювати свої погляди, бути українцем, тебе за це могли вбити, закатувати, заморити голодом, кинути до буцегарні або відправити в Сибір.
  • Незалежність – це не штука, яка просто з’явилася і все вона в нас є. І далі в нас все класно. Ні, так не буває. Сьогодні ми з вами продовжуємо боротися за свою незалежність. Вже не як за просто країну, яка має право на існування і бути незалежною суверенною державою, а й за те, щоб жити на своїй землі так, як ми хочемо. В тому числі й за те, щоб жити в своїй країні не маючи російської окупаційної влади. Бо зараз це питання є актуальним.
  • Незалежність України починається з кожного з нас. Чим більше ми будемо активними, тим легше нам буде скеровувати нашу країну правильним шляхом.
  • Якщо ви думаєте, що ваша думка неважлива, то це не так. Чим більше нас буде, тим більше це даватиме результат. Ніколи не мовчіть, ваша думка важлива.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, бандерштат, фестиваль
В тему