14 Травня 2021
Новини

Суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

Суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу і куму Путіна Віктору Медведчуку. Перед тим йому висунули підозру у державній зраді і замаху на розтрату національних ресурсів у Криму.

Про те, що Медведчука необхідно взяти під варту, клопотали слідчі Офісу генпрокурора. Втім, суддя В’ячеслав Підпалий відмовив у цьому і відпустив Віктора Медведчука під домашній арешт.

Прокуратура вимагала арешту Медведчука до 10 липня або ж внесення застави у розмірі 300 мільйонів 930 гривень. Однак право на заставу вимагали дозволити у разі, якщо політик перебуватиме у Києві та не спілкуватиметься з іншим підозрюваним – Тарасом Козаком. Зауважимо, раніше РНБО заблокувала усі активи та рахунки політика.

До речі, 40 народних депутатів від ОПЗЖ заявили, що готові взяти їхнього однопартійця на поруки.

На засіданні з обрання Медведчуку запобіжного заходу головував суддя В’ячеслав Підпалий. За даними проєкту Prosud, у минулому служитель Феміди схвалював суперечливі рішення:

2020 року Підпалий зобов’язав «Привабтанк» виплатити братам Суркісам 200 мільйонів доларів;

2018 року суддя видав дозвіл на отримання усіх даних щодо телефонних дзвінків та смс двох журналісток-розслідувачок;

2016 році Підпалий зняв арешт з рахунків колишнього віцепрем’єр-міністра з оточення президента-втікача Віктора Януковича Сергія Арбузова.

Кума Путіна Віктора Медведчука та його близького соратника Тараса Козака підозрюють у державній зраді. Підозра стосується замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Підписала підозру генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона заявила, що слідство та прокурори мають достатньо підстав, аби змінити статус цих політиків зі свідків на підозрюваних.

Вручити підозру Медведчуку одразу ж не змогли: СБУ не знайшла політика за місцем проживання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, суд
В тему