8 Травня 2021
Новини

СБУ відкрила провадження за фактом викрадення українського екссудді Чауса

СБУ відкрила провадження за фактом викрадення українського екссудді Чауса

Служба безпеки України порушила кримінальну справу через зникнення в Молдові колишнього українського судді Миколи Чауса.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на адвоката і дружину Чауса.

«Зі мною консультується мати Миколи Чауса, яку сьогодні допитували працівники СБУ, й я спілкувався зі слідчим. Але стосовно статей інформації поки немає. Буду знати трохи пізніше», – повідомив адвокат Чауса Олександр Вишневий.

У Службі безпеки підтвердили, що розслідують кримінальне провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса в Молдові та незаконного переправлення його через державний кордон.

«Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон. За ознаками злочинів, передбачених статтями 146 та 332 Кримінального кодексу України. Наразі інші дані розголошенню не підлягають», - йдеться у повідомленні.

3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив Молдову у непричетності України до ситуації з викраденням судді.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, сбу, Україна
В тему

Останні матеріали