15 Лютого 2021
Новини

Українці, які застрягли на Занзібарі, показали умови, в яких їх розмістили

Українці, які застрягли на Занзібарі, показали умови,  в яких їх розмістили

З Занзібару не можуть вилетіти українські туристи.

Вони показали, в яких умовах їх розмістили. Одна з туристок на ім'я Анастасія розповіла hromadske, що 13 лютого, коли у них повинен був бути виліт, пізно ввечері пасажирів розвезли по готелях і поспати їм вдалося лише півтори години.

Потім пасажирів знову відвезли в аеропорт, частина людей вже повторно пройшла реєстрацію, але і тоді вилетіти не вдалося.

За словами жінки, пасажирів відправили в готель, а пілоти тоді нічого не пояснювали.

«Повезли у нормальний готель, але там не було номерів. Були на території, у нас було харчування», - розповідає пасажирка.

За словами Анастасії, авіакомпанія кожні дві години направляє автоматичні повідомлення про час вильоту, але не дає чіткої інформації про те, що відбувається. Тому пасажири, то постійно збираються в аеропорт, то повертаються в номери.

Пасажири контактують зі своїми туроператорами в Україні, які намагаються дізнатися деталі про те, що відбувається, або з локальним представником від аеропорту.

Зараз повідомили, що літак полагодили і заправили, але тепер очікується дозвіл на політ в Анталью. Поки людей розселили в готелі, але з поганими умовами, також не всім вистачило місць.

«Скоординувалися з ще двома жінками, щоб разом бути в двомісному номері, щоб і іншим вистачило номерів», - розповіла Анастасія.

Ще один пасажир, який попросив залишитися анонімним, розповів, що частина людей (28 пасажирів) заселили в хостел, «який виявився борделем».

«Умови в хостелі жахливі. Бруд, антисанітарія, відсутність елементарних людських умов для проживання. Немає засобів гігієни, нас не забезпечили навіть водою. Шістьом людям не вистачило місць», - розповів він.

За його словами, після наполягань на переселення, людей почали переселяти в готелі з нормальними умовами.

Анастасія розповіла, що вилетіти додому іншими рейсами теж не вдається. Якщо летіти через Дубай, то необхідний результат ПЛР-тесту на коронавірус, а для цього необхідно знайти лабораторію і почекати результат. Неможливо вилетіти і через Стамбул через погодні умови.

У МЗС України повідомили, що на Занзібарі через поломку літака застрягли близько 180 українських туристів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туристи
В тему