8 Листопада 2020
Новини

Яким був Львів та львів’яни 50 років тому

Яким був Львів та львів’яни 50 років тому

В одному із цифрових архівів Польщі пощастило натрапити на раніше невідомі фото із Львова. Усі кадри датуються 1969-1970-ми роками.

Сьогодні Львів є одним із найпопулярніших міст серед туристів. У Львів їдуть за гарними враженнями та емоціями. Затишні кав’ярні, чудова архітектура, цікаві заходи та неймовірна атмосфера – все це та багато іншого можна знайти у Львові. Хто був там раз, обов’язково повернеться ще раз.

Проте на фото, які бачимо в сьогоднішній добірці, немає стільки туристів, як сьогодні. Місто виглядає досить сірим. На вулицях іде звичайна торгівля, вивіски магазинів та закладів не такі яскраві і їх набагато менше. Львів’яни та гості міста не сидять на вулиці в кав’ярнях і не п’ють смачну каву. Всі кудись поспішають, хтось на навчання, а хтось на роботу.

Радянська влада збудувала у місті Львові кілька промислових гігантів, серед яких варто згадати Львівський завод автонавантажувачів, Авіаремонтний завод, Львівський автобусний завод, Львівхімсільмаш, Танкоремонтний завод, «Електрон», «Кінескоп», «Полярон» та інші.

В 1950-1960-х роках місто потребувало робітників, і вони масово переселялись сюди із навколишніх сіл.

У цей час у Львові було збудовано великі спальні райони: Південний, Сріблястий, Сихів, Рясне, Майорівка, Збоїща.

У 1971 році у Львові був відкритий Західний науковий центр Академії наук УРСР.

Джерело фото: www.nac.gov.pl

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, історія, Фото
В тему