18 Вересня 2020
Новини

Прем'єр-міністра Франції хочуть посадити через коронавірус

Прем'єр-міністра Франції хочуть посадити через коронавірус

На прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса подали до суду через те, що він нібито провалив боротьбу з коронавірусом.

Ініціатором позову стала група громадян, які перехворіли на COVID-19, а також їхні родичі, передає Associated Press.

Позов був поданий до суду, який розслідує злочини держчиновників. Інтереси громадян представляє юрист Фабріс Ді Візіо. Вони стверджують, що політика прем'єра щодо пандемії "створила загрозу для громадської безпеки".

Також вони хочуть з'ясувати:

  • чому влада не схвалили більш швидкі тести на виявлення коронавірусу за зразком слини, зробивши вибір на користь тестів за назальними зразками.

  • чому влада зобов'язала громадян носити маски влітку на відкритому повітрі, але не поставила таку ж вимогу щодо офісів до 1 вересня.

Прем'єру загрожує до двох років позбавлення волі і штраф у розмірі 30 тисяч євро, якщо його визнають винним.

Важливо: щодо президента Еммануеля Макрона не можна порушувати судові позови, оскільки він має імунітет.

Позиція влади

Кастекс і його уряд наполягають на тому, щоб знову "відкрити" економіку і "навчитися жити з вірусом". Прем'єр є противником нових загальнонаціональних карантинних заходів.

Також минулого тижня уряд скоротив рекомендований період карантину для інфікованих COVID-19 із 14 до семи днів, що викликало критику навіть з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка попередила про "тривожні темпи передачі" коронавірусу.

Що стосується тестів, то французька влада стверджує, що тести на основі слини недостатньо надійні, хоча вони активно використовуються в багатьох країнах. Водночас уряд обіцяє зробити назальні тести більш доступними

Що з карантином

Влада Марселя, Бордо і деяких інших регіонів ввела нові карантинні обмеження, оскільки вони стали новими гарячими точками COVID-19.

Але паризькі ресторани і бари переповнені відвідувачами, і центральний уряд наказав у вересні відкрити всі школи і закликав людей повернутися до роботи. Також у країні проходить Тур де Франс, а в кінці місяця має розпочатися Чемпіонат Франції з тенісу, де на трибунах дозволять бути присутніми глядачам.

Що говорить статистика

Станом на 17 вересня у Франції захворіли на коронавірус понад 400 тисяч осіб, з яких 31 тисяча померли. З них більше 10 тисяч людей померли в будинках для людей похилого віку.

Коронавірус у Франції. Статистика.

У країні реєструється більше 70 позитивних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення. Це один із найвищих показників у світі. У деякій мірі це пов'язано з великою кількістю тестів на добу. Але в останні тижні також зростає кількість госпіталізацій, пов'язаних із коронавірусом.

Напередодні міністр охорони здоров'я Олів'є Веран також оголосив про створення ще 20 центрів тестування по всій країні, заявивши, що COVID-19 "знову дуже активний" у Франції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, франція, Світ
В тему

Останні матеріали