12 Червня 2020
Новини

Хто наступний: Зеленський звільнив із посади посла у Франції

Хто наступний: Зеленський звільнив із посади  посла у Франції

Президент Володимир Зеленський звільнив із посади посла у Франції Олега Шамшура.

Про це повідомляє пресслужба президента.

І це після того, як Олег Шамшура домігся припинення рекламної кампанії французької компанії Danone за участі російського актора Михайла Пореченкова, яку запустило представництво в Росії.

Так, у тексті указу № 218-2020 зазначається: "Звільнити Шамшура Олега Владиславовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Французькій Республіці та з посади Постійного представника України при ЮНЕСКО за сумісництвом".

В іншому указі № 219-2020 йдеться: "Призначити Омельченко Вадима Володимировича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Французькій Республіці".

Довідка. Вадим Омельченко закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого. За освітою – юрист-правознавець. Працював у міліції. У 1996-1998 роках Омельченко був керівником групи радників віцепрем'єр-міністра України з економічних реформ Сергія Тігіпка. Із 2000 по 2006 р. обіймав посаду віцепрезидента корпорації Інтерпайп (власник – Віктор Пінчук).

Також у різні роки Омельченко був радником спікерів Верховної Ради. З 2006 року – президент Інституту Горшеніна, координатор Стратегічної Ради, старший партнер. 

На тлі скандалу з рекламою йогурту Actimel, в якій знявся поплічник проросійських терористів Михайло Пореченков, Посольство України у Франції закликало компанію Danone до відповідальності. 

Нагадаємо, скандал з актором розгорівся після того, як 30 жовтня 2014 року у мережі з'явилися відео, на яких він у касці із надписом "Преса" обстрілював нібито позиції українських військових біля Донецька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, указ, звільнення, Політика
В тему