7 Вересня 2020
Новини

Чи потрібно вакцинуватися під час пандемії COVID-19

Чи потрібно вакцинуватися під час пандемії COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я цього року замовили вдвічі більше доз вакцин від грипу.

Про це пише "Суспільне".

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу розповів, що цього року в Україну замовили вдвічі більше доз вакцин від грипу.

Степанов розповів, що до календаря щеплень включено 10 різних вакцин від різних небезпечних хвороб, і закликав вакцинуватися та ревакцинуватися від них попри карантин. Він наголосив, що ці вакцини вже є в достатній кількості та вони оплачені державою.

"Під час пандемії коронавірусу дуже небезпечно ще захворіти на грип", — наголосив міністр.

Міністр охорони здоров'я розповів, що для того, аби зробити щеплення, необхідно дистанційно домовитися зі своїм сімейним лікарем та визначитись із часом, щоб уникнути скупчення людей. Степанов наголосив, що під час перебування у медичних закладах необхідно бути в масках і дотримуватись соціальної дистанції.

У випадку з вакцинацією дітей МОЗ також радить поєднувати патронажні функції разом імунізацію задля зменшення контактування.

У Центрі громадського здоров’я наголошують, що вакцинація під час пандемії COVID-19 є безпечною, а будь-які переривання планової імунізації навіть на короткий період призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, вакцинація
В тему