27 Серпня 2020
Новини

В Україні до виборів прогнозують 360 тисяч випадків коронавірусу

В Україні до виборів прогнозують 360 тисяч випадків коронавірусу

В Україні до 25 жовтня кількість випадків зараження коронавірусом може досягнути 360 тисяч.

Про це секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив на нараді щодо питання прогнозування поширення COVID19 в Україні, цитує пресслужба РНБО.

Під час наради були обговорені питання адаптації стратегії протидії епідемії COVID-19 в осінній період, зокрема в контексті початку нового навчального року в закладах середньої та вищої освіти і проведення виборів до місцевих рад 25 жовтня.

Данілов зазначив, що за результатами проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу "СОТА" моніторингу можна спрогнозувати суттєве зростання кількості нових випадків інфікування, якщо громадяни не дотримуватимуться правил карантину.

"Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тис. випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові", - зазначають у повідомленні.

За словами секретаря , у зв’язку із початком нового навчального року та активізацією виборчого процесу необхідно організувати моніторинг динаміки соціальних контактів хворих на коронавірусну хворобу у період з 29 серпня дня до 10 вересня ц.р.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що епідемія в усьому світі відбувається хвилеподібно. Деякі країни заявляли про спад епідемії, але швидко отримали новий спалах захворюваності. Тому Україна має бути готова до розвитку ситуації за усіма сценаріями, наголосив він.

Секретар РНБО сказав, що зважаючи на умови загострення епідемічної ситуації, "вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності".

Водночас "забезпечення голосування усіх без виключення громадян є ключовою умовою демократичності", тому виборчий процес має бути організований з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ України щодо протидії COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, Україна, вибори, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали