10 Червня 2020
Новини

«Вимагаємо справедливий розгляд «справи Шеремета»: Сенцов написав лист Зеленському

«Вимагаємо справедливий розгляд «справи Шеремета»: Сенцов написав лист Зеленському

Колишній в'язень Кремля та український режисер Олег Сенцов звернувся до Зеленського з вимогою справедливого розслідування "справи Шеремета".

Відкритий лист він опублікував на сторінці в Facebook.

«Переслідування волонтерів і добровольців продовжуються. Яскравий приклад цього – підозрювані у «справі Шеремета»: Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко, Яна Дугарь. Шість місяців минуло з того часу, як 12 грудня 2019 року на брифінгу, проведеному МВС за вашою участю, цих людей оголосили «вбивцями» і поліція озвучила свою версію подій. […] Шість місяців Юлія Кузьменко і Андрій Антоненко перебувають під арештом», — написав він.

Сенцов наголосив, що тримання цих людей під вартою робить атмосферу у країні суспільно-небезпечною.

«Виходячи з голослівних припущень обвинувачення, відсутності доказів і реноме підозрюваних у «справі Шеремета», а також безпрецедентної кількості відомих та авторитетних людей, […] готових взяти підозрюваних на поруки, тримання цих людей під вартою— робить суспільно-небезпечною атмосферу у країні», — наголосив режисер.

Сенцов зазначив, що Європейський суд з прав людини візьме до уваги всі аргументи та ухвалить рішення, якщо «українська судова система буде не здатна дати належну оцінку таким «доказам» слідства і продовжуватиме тримати за ґратами невинних людей».

«Вимагаємо від вас як президента України гарантувати виконання норм Конституції України, дотримання конституційних прав і свобод Кузьменко, Антоненка, Дугарь, забезпечити справедливий розгляд цієї справи незалежним і безстороннім судом з тим, щоб не продовжувалось безпідставне тримання за ґратами невинних людей», — звернувся до Зеленського Сенцов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: олег сенцов, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали