8 Травня 2020
Новини

Послаблення карантину: у Львові не відкриють салони краси

Послаблення карантину: у Львові не відкриють салони краси

У Львові лише частково послаблять карантин через коронавірус.

За останню добу на Львівщині зафіксували 65 нових випадків хвороби COVID-19, а це найбільший результат на 8 травня по Україні. Відтак, салони краси та перукарні будуть закритими найближчим часом. Натомість, запрацюють літні тераси кав'ярень та відкриються парки і сквери. Про це в коментарі 24 каналу заявив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, збільшення кількості тестувань автоматично вплинуло на більшу кількість позитивних результатів на COVID-19. На думку Садового, така ситуація мала бути по всій Україні, якщо б достатньо багато людей було протестовано.

Мер Львова зазначив, що вони не планують достатньо сильно послаблювати карантин, але кінцеве рішення буде готове після зібрання комісії з надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 8 травня.

"Єдине на що ми підемо – ми підтримаємо позицію, яка була в урядовому рішенні, щоб дозволити відвідувати парки і сквери – звичайно, із захистом. Ми не готові відкривати магазини одягу, перукарні, салони краси. Ми готові піти вперед щодо книжкових магазинів, невеликих будівельних магазинів. З 11 травня дамо можливість працювати літнім кафе і ресторанам, але всередині закладу – ні", – пояснив Садовий.

Він додав, що наразі Львів не відкриває музеї та інші схожі установи. Натомість, в усіх відкритих магазинах має бути максимальне провітрювання, вимірювання температури і стеження за вимірюванням соцдистанції.

Щодо ринків, то Садовий наголосив: все, що працює на свіжому повітрі – може працювати при дотриманні чітких правил.

"Ринки в нас працюють під доволі жорстким контролем і поліції, і райадміністрації", – зазначив мер Львова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему