7 Травня 2020
Новини

На наступні засідання ТКГ планують запросити переселенців

На наступні засідання ТКГ планують запросити переселенців

На наступні засідання Тристоронньої контактної групи планують запросити переселенців з Донбасу.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що відтепер Україна буде ініціатором та домінуючою стороною всіх подальших переговорів, повідомляє "Українська правда".

"Більше ніхто не буде чекати. Війна йде на нашій території, гинуть наші люди – тому ми сьогодні будемо займати домінуючу позицію", – сказав Єрмак.

Він наголосив, що з наступного засідання Україна представить із нашого боку людей, які є представниками окупованих територій. Політик додав, що мовиться саме про громадян України, які зараз вимушено проживають не на Донбасі, але мають прописку в ОРДЛО.

Загалом переселенців запрошуватимуть на усі наступні засідання ТКГ.

"Тому що монополія, яка існувала 6 років, коли там сиділи лише представники "ЛНР" і "ДНР"… Сьогодні розганяється "зрада", але при цьому 6 років усі закривали очі і сиділи з ними за одним столом", – сказав Єрмак.

Водночас віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков та його відомство складуть список з можливих українців-переселенців. Їх будуть запрошувати залежно від тематики засідань.

Зауважимо, що наступне засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі може відбутися вже 14 травня.

Що відомо про ТКГ? Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України складається з представників України, ОБСЄ та Росії. Групу сформували для полегшення дипломатичного вирішення війни на Донбасі.
Напередодні Керівник ОПУ Андрій Єрмак запропонував радникам лідерів "нормандської четвірки" перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, залучивши до роботи в ній представників ОРДЛО і переселенців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, мінські угоди
В тему