9 Квітня 2020
Новини

До зими через пожежі може вигоріти вся Україна

До зими через пожежі може вигоріти вся Україна

В Україні за перші три місяці 2020 року  вогонь знищив 17 914 га екосистем.

У ДСНС закликають людей не палити суху траву, бо якщо ситуація не зміниться, то «до кінця року вигорить вся країна», пише Бабель.

Із початку року рятувальники зафіксували 15 491 випадок загоряння в екосистемах. Лише за минулу добу зареєстровано 541 випадок загорянь на відкритих територіях і в природних екосистемах — вогонь пройшов 703 га.

«Горить по всій країні! Якщо так і далі йтиме, до зими вигорить вся країна», — заявили в ДСНС.

4 квітня у Чорнобильській зоні відчуження, поблизу селища Володимирівка виникла лісова пожежа. Уже 5 квітня у Держекоінспекції заявили, що горить понад 100 га лісу. 7 квітня рятувальники повідомили, що горить 35 га.

Крім того, у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції та на території обов'язкового відселення біля Котовського лісництва сталася пожежа. Траву підпалив 27-річний чоловік заради забави.

Правоохоронці вручили підозру чоловіку за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі від 2 до 10 років. Зловмисником виявився раніше судимий 27-річний житель села Рагівка.

Молодий чоловік пояснив поліцейським, що він підпалив дикорослу траву в декількох місцях поблизу покинутої місцевої ферми заради забави.



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пожежа, чорнобиль
В тему