7 Квітня 2020
Новини

Карантин через коронавірус: зросла кількість випадків домашнього насильства

Карантин через коронавірус: зросла кількість випадків домашнього насильства

У світі через карантин значно зросла кількість випадків домашнього насильства.

Про це йдеться у відеозверненні генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша, розміщеному в твітері, повідомляє Радіо Свобода.

«В останні тижні на тлі посилення економічного і соціального тиску і страху ми стаємо свідками жахливого глобальної спалаху насильства в сім’ї», – сказав Ґутерріш.

За його словами, через необхідність ізоляції деякі жінки опинилися в «пастці» з партнерами, схильними до жорстокого поводження. У деяких країнах кількість звернень жінок у служби підтримки подвоїлася. При цьому співробітники правоохоронних органів і медичних установ перевантажені роботою, а місцевим групам підтримки жертв насильства не вистачає ресурсів, зазначив Ґутерріш.

Для вирішення проблеми генеральний секретар ООН запропонував владі країн світу збільшити фінансування некомерційних організацій, що опікуються підтримкою жертв насильства, встановити аварійні системи повідомлення про загрозу в аптеках і продуктових магазинах, а також прирівняти притулки для жертв насильства до об’єктів життєзабезпечення.

Режим карантину або самоізоляції у зв’язку з поширенням коронавірусу оголошений у десятках країн світу, в яких загалом живе близько третини населення Землі, або понад два з половиною мільярда людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, коронавірус, карантин, Надзвичайні події, оон
В тему