18 Березня 2020
Новини

Коронавірус в Україні: які міста закрили на карантин

Коронавірус в Україні: які міста закрили на карантин

Влада українських міст вводить додаткові обмежувальні заходи в межах боротьби з коронавірусом.

Так, Запоріжжя іде на карантин, повідомив мер міста Володимир Буряк.

"Так, у нас в місті поки немає жодного хворого на коронавірус. Але ми повинні зробити все, щоб запобігти поширенню захворювання", написав він у себе в Facebook.

Запоріжжя тимчасово зупиняє роботу об'єктів загального користування з присутністю понад 10 осіб. Комунальний громадський транспорт працюватиме в штатному режимі. У бюджеті міста додатково передбачено 100 млн грн на боротьбу з поширенням коронавірусу і надання медичної допомоги хворим.

В Івано-Франківську також вводять обмеження. Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, це рішення вже підтримала місцева комісія з надзвичайних ситуацій.

"Я буду пропонувати: перше – закрити всі заклади на території Івано-Франківська, крім аптек, продуктових магазинів і заправок", зазначив Марцінків.

Також у місті планують зупинити роботу Центрів надання адміністративних послуг, відділів субсидій та соціального захисту. Всі ці послуги надаватимуться в режимі онлайн.

З 17 березня буде зупинено роботу практично всіх установ Ужгорода, за винятком продуктових магазинів, аптек і автозаправок.

У Миколаєві з 17 березня тимчасово припиняють роботу об'єктів загального користування.

У Львові та Одесі обмеження почали діяти з 16 березня. Під них потрапили всі заклади, крім аптек, заправок і продуктових магазинів.

В Одеській області, крім Одеси, на карантин закриті такі міста: Чорноморськ, Южний, Ізмаїл, Кілія. Посилений протиепідемічний режим із закриттям усіх об'єктів масового перебування людей з 17 березня введено в Біляївці і Рені. Працювати будуть тільки продуктові магазини, аптеки і автозаправки.

У місті Радомишль (Житомирська область), де був зафіксований перший летальний випадок коронавірусу в Україні, мерія також ухвалила рішення про тимчасове припинення роботи всіх ринків, підприємств громадського харчування, ресторанного господарства на території міста, а також розважальних закладів.

Посилити обмеження має намір влада Чернівців. "З 18:00 (16 березня) ми припиняємо роботу закладів громадського харчування на території міста Чернівці", - повідомив мер Олексій Каспрук.

З 17 березня в Полтаві повинні бути закриті на карантин торговельно-розважальні центри, фітнес-клуби і заклади громадського харчування. У звичайному режимі працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, пошта, заправки, вокзали та лікарні. Про це у Facebook повідомив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

Влада Тернополя також вирішила закрити торговельні центри, базари, спортивні та музичні школи, а також установи масового харчування.

У Рівному з 18 березня будуть закриті об'єкти у сфері торгівлі та розваг, припинять роботу всі базари, торговельно-розважальні центри, ресторани, нічні клуби, басейни, сауни, адміністративні приміщення органів місцевого самоврядування.

У Сумах із 17 березня також будуть закриті всі розважальні заклади, ресторани, торговельні комплекси, крім продуктових магазинів і аптек. Громадський транспорт міста кілька разів на день будуть обробляти спеціальним розчином. Перший раз транспорт обробляють перед виходом на маршрут, а після цього – на кінцевих зупинках.

Карантинні заходи посилюють в Хмельницькому. Там дезінфікують транспорт і місця масового скупчення людей. Жителям радять самоізолюватись на час карантину.

Мер Кам'янця-Подільського зазначив, що карантин – не канікули, вчити дітей в місті будуть дистанційно.

"По максимуму скоротіть відвідування людних місць", – зазначив Михайло Сімашкевич і додав, що за дотриманням даного розпорядження буде стежити патрульна поліція.

У Нетішині відмінили маршрутки. А поліція обмежить в'їзд і виїзд населення на і з території Нетішина, як міста-супутника ВП "Хмельницька АЕС", організувавши блокпости і забезпечивши на них цілодобове чергування правоохоронців.

У Дніпрі через коронавірус з 17 березня не працює метро. Закрито розважальні заклади. Крім того, як повідомили в мерії міста, з 18 березня в Дніпрі і області вводять обмеження на міжміські перевезення, закриють всі міжміські маршрути, і припиниться залізничне сполучення. Також будуть введені обмеження і в міському транспорті – в маршрутних таксі, тролейбусах і трамваях дозволено перевозити не більше 10 пасажирів.

У Херсоні з 17 березня зупинено роботу кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших розважальних закладів; дитячих розважальних центрів і клубів, зокрема й спортивних; фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків і стадіонів; всіх магазинів, крім продуктових і аптек; торгово-розважальних центрів; будівельних ринків і інших (крім продуктових); ресторанів, закладів громадського харчування, барів, клубів, дискотек.

У Шепетівці Хмельницької області зак­ри­лись тор­го­вель­ні та роз­ва­жаль­ні цен­три, ма­га­зи­ни, пе­ру­кар­ні, зак­ла­ди хар­чу­ван­ня, крім тих, що пра­цю­ють на ви­віз.

Нагадаємо, із 19 березня в Луцьку повністю припиняється рух пасажирського транспорту, включно з маршрутними таксі та тролейбусами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус
В тему