25 Лютого 2020
Новини

Пішла у Нацгвардію заради собаки

Пішла у Нацгвардію заради собаки

Сьогодні Альона Лігаєва готується захищати нашу Батьківщину. Вона підписала контракт у Національній гвардії у військову частину 4114, прийняла присягу на вірність українському народу і разом зі своїм собакою проходять навчання. Тому зовсім скоро вони працюватимуть на вулицях Львова, а, можливо, й в зоні ООС

Майже 10 років вона займалася художнім татуюванням, працювала в Італії, у кінному шоу про середньовіччя, заняттях кудо (вид єдиноборства), проведенні ножових боїв, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Однак згодом зрозуміла, що потребую «тренера», який буде нормалізувати мій графік і, відповідно, дисциплінувати мене, – розповідає Альона. – Так з'явилася думка купити собаку. Вибір зупинила на породі малінуа, це бельгійська вівчарка. Скажу відверто, це дуже непроста порода, і перші два місяці були доволі важкими. Песик обороняв і себе, і мене буквально від усього, що викликало у нього підозру.

Це могли бути кущики, пакети, люди з парасольками тощо. Тож я звернулася до кінологічного центру, де дізналася багато цікавого про виховання собаки та його дресирування. Попереду був період соціалізації Акселя, саме так я назвала свого улюбленця. Тому ми разом ходили в гори, відвідували кафе, магазини, їздили у громадському транспорті, бували на іподромі.

Фахівці стверджують, що малінуа – дуже рухливий і розумний собака. Однак для нього підійде далеко не кожен господар.

– Порода виведена для розшуку, затримання, виявлення вибухівки, – розповідає Альона. – Тому я не раджу купувати собаку цієї породи як хатню тварину. Йому потрібно багато рухатися, гуляти. Згодом я захотіла вступити до Нацгвардії. Вирішила, що ми з Акселем будемо разом проходити цей шлях.

Альона Лігаєва та Аксель
Альона Лігаєва та Аксель

Робочий день Альони починається з самого ранку. Після ранкових процедур вона йде до тієї частини військового містечка, де живуть собаки. Тож вона починає дресуру Акселя, якого привчає до плацу. Собака вже вміє затримувати умовних зловмисників.

Тим часом Олег Конопляник, заступник командира військової частини НГУ, стверджує, що працює Альона дуже добре.

– Як спеціаліст вона виконує свої обов'язки на дуже високому рівні, – розповідає Олег Конопляник. – Навченість собаки дуже хороша. До речі, у Західній Україні Альона Лігаєва – перша жінка-кінолог.

Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: собаки, нацгвардія, жінки
В тему

Останні матеріали