5 Лютого 2020
Новини

СБУ обшукує офіс телеканалу 1+1: що шукають (відео)

СБУ обшукує офіс телеканалу 1+1: що шукають (відео)

Співробітники Служби безпеки України в Києві проводять обшук в будівлі, розташованій за адресою Куренівська, 18.

Як повідомив керівник департаменту журналістських розслідувань "1+1 медіа" Максим Шиленко, в офісі, де проходить обшук, працюють журналісти проектів "Гроші" і "Секретні матеріали".

"На 1+1 СБУ проводить слідчі дії, які здійснюються за рішенням суду. Жодного втручання в роботу ТV не відбувається. Деталі згодом", – про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

А колишній керівник проекту "Гроші", скандальний нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський на своїй сторінці в Telegram заявив: "Просто зараз на телеканалі "1+1" за адресою Куренівська, 18 – йде обшук. Маски-шоу організовано СБУ. Я виїжджаю на місце. Пропоную приєднатися колегам-депутатам. І журналістам".

Поки СБУшники намагалися знайти понятих, не пов'язаних із телеканалом, працівники програми організували стрім з місця події.

Журналісти програми викликали поліцію, щоб заявити про перешкоджання журналістській діяльності. За їхніми словами, сбушники не пускали їх на робоче місце і штовхали.

Співробітники СБУ послалися на рішення суду, який керувався ст. 359 КК України (Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) в рамках котрого і проходить обшук. Від журналістів вимагали добровільно видати незаконні засоби отримання інформації, пов'язані з т.зв. "плівками Гончарука". Після цього СБУшники вилучили системні блоки журналістів.

Нагадаємо, на анонімному каналі з'явився запис з наради прем'єр-міністра з представниками Кабміну і Нацбанку, на якому обговорювалися питання економіки, а також комунікація з президентом Володимиром Зеленським. Себе глава Кабміну на записи називає "повним профаном в економіці".

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в кабінеті, де ймовірно були зроблені записи переговорів прем'єр-міністра Олексія Гончарука, обговорюють питання національної безпеки, що становлять державну таємницю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, телебачення, обшуки
В тему