5 Лютого 2020
Новини

Циклон в Україні: в яких областях випаде півметра снігу

Циклон в Україні: в яких областях випаде півметра снігу

В Україну сьогодні, 5 лютого, прийшла справжня зима.

Більшість областей накрили сильний сніг та хуртовини, повідомили в пресслужбі ДСНС.

За прогнозами синоптиків, в країні випаде 10-20 см снігу. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м / с, в горах – 25 м / с. В країні пануватимуть хуртовини, а на дорогах очікуються снігові замети та ожеледиця. Найбільше снігу випаде в Карпатах – тут сніговий покрив буде досягати 30-50 см.

6 лютого погода в країні не покращиться. У центральних областях синоптики прогнозують сильний сніг, а в східних областях – сніг з дощем. Пориви вітру в цих регіонах будуть досягати 15-20 м / с. Місцями на дорогах очікуються ожеледь і налипання мокрого снігу, хуртовини. Сніговий покрив буде досягати 10-15 см.

У Кіровоградській і Дніпропетровській, на півдні Харківської, півночі Донецької і Луганської областей снігу буде більше – тут випаде 30-50 см. На дорогах очікуються снігові замети та ожеледиця.

У південних областях 6 лютого синоптики прогнозують дощ з переходом в мокрий сніг. Снігу в цих регіонах випаде на 10-15 см. Пориви вітру сягатимуть 17-22 м / с. На дорогах ожеледиця.

Заспокоїться снігова буря тільки 7-9 лютого. Але з відходом негоди стане холодніше – температура вночі буде до 7-13 градусів морозу, вдень – до 1-6 градусів морозу. У східних областях та Карпатах вночі синоптики прогнозують 11-16 градусів морозу, вдень – 5-10 градусів морозу.

"Очікувані погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту на дорогах і вулицях, будуть ускладнювати роботу підприємств енергетики і комунального господарства", – розповіли в ДСНС.

Крім того, 5 лютого на високогір'ї Закарпатської області та в горах Івано-Франківської області через негоду є небезпека сходу лавин (3 рівень). Також сніголавинну небезпеку оголосили в горах Чернівецької області (3 рівень).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, погода, сніг
В тему