13 Листопада 2018
Новини

Українців завтра лякають штормовим попередженням, снігом та морозом до -10

Українців завтра лякають штормовим попередженням, снігом та морозом до -10

За прогнозами УкрГідрометцентру, з завтрашнього дня до нас приходить справжня зима.

А саме, з 14 листопада в центральній частині України, зокрема на Київщині та в столиці, синоптики прогнозують сніг до 6 сантиметрів.

«Тому попереджаємо: вдягайтеся тепло! Тим водіям, хто ще не «перевдягнув» літню резину - радимо зробити це якнайшвидше. Поводьтесь обачно з обігрівальними пристроями в побуті та на роботі. І, звичайно, допомагайте братам нашим меншим. Вони як ніхто потребують нашої допомоги», - застерігають у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим запорошило снігом: на анексованому півострові вже зима (фото, відео) 

Загалом на два наступні дні, 14 і 15 листопада, синоптики прогнозують перші 10 градусів морозу, мокрий сніг та ожеледицю

У західних областях 14 листопада помірні дощі, 15 листопада невеликі дощі з мокрим снігом. У Житомирській, Вінницькій, Київській, місцями у Чернігівській та Черкаській областях удень 14 листопада помірний, уночі 15 листопада невеликий мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. На решті території без опадів, лише вдень 15 листопада у Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях невеликий мокрий сніг.

Температура у західних областях уночі 0-5°С тепла, вдень 4-9°С тепла, на Закарпатті 9-14°С. На решті території вночі 1-6°С морозу (у східних та Сумській областях місцями 7-10°С морозу), вдень від 2°С морозу до 3°С тепла. На півдні країни 2-6°С тепла.

Народний прогноз на 14 листопада:

14 листопада вшановується пам’ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана Асійських.

Крім того, саме цей день - 14 листопада вважається початком зими і перших морозів: «Кузьма-Дем’ян — коваль, кує лід на землі й на воді».

Якщо на Кузьму дороги розвезе грязюкою, не варто чекати морозу до самого грудня. А якщо випаде сніг, то майбутня весна буде з великим розливом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему