14 Січня 2020
Новини

Протестують проти продажу землі: на Волині блокують трасу поблизу кордону (фото, відео)

Протестують проти продажу землі: на Волині блокують трасу поблизу кордону (фото, відео)

Близько сотні учасників акції протесту блокують трасу на 503-му кілометрі у селі Старовойтове Любомльського району на Волині.

Вимога протестувальників – відкликати скандальний законопроєкт про продаж землі, пише ІА Волинські новини.

За станом на 11:20, на місце, де відбувається акція протесту стягнули декілька десятків сільськогосподарської техніки. Продовжують збиратись протестувальники. На місці працює велика кількість правоохоронців.

«Не знаю, чи правильно ми чинимо, чи ні в таке велике свято, але все ж думаю, що правильно. Сьогодні нам випала велика честь. З однієї сторони України хлопці стоять в окопах на «нульовій» точці, а ось тут, поближче кордону, на тій же «нульовій» точці стоїмо ми. Настав критичний час, що Україна постала перед вибором. Все менше тих людей, які залазять в трактори, у яких порепані п’ятки і які зранку до вечора заходять в хліви чи на поля. Ми не можемо апелювати до всіх 160 тисяч особистих селянських господарств Волині. Тому що це – звичайні люди, які не надто розуміються на геополітиці.

А тим часом у телевізорі їх переконують, що це – велике благо, продати землю, а завтра піти та купити німецький хліб по 5 чи по 6 євро. Ось тільки євро не буде в Україні.

У 2018 році ООН проголосила декларацію захисту прав селян. Користуючись цією декларацією, ми вийшли сюди, на мирну акцію, не порушуючи права і закони України. Ми апелюємо до уряду, аби вони зняли сьогодні з розгляду Законопроєкт 2178/10 як антиконституційний», - пояснив позицію протестувальників голова Асоціації фермерів та землевлаників Волині Руслан Хомич.

Зі слів Руслана Хомича, сьогодні представники великих, середніх фермерських господарств Волині, переважно з Турійського, Любомльського, Рожищенського, Володимир-Волинського районів за підтримки патріотичних організацій та атовців організували пікет митниці.

Причина – на цьому або ж на наступному тижні у Раді розглядатимуть Закон про продаж сільськогосподарських земель.

«Аграрії побоюються, що закон прописаний некоректно і він дає ряд юридичних лазівок, що дають змогу іноземним агрокорпораціям та компаніям через різних підставних осіб скупити сотні та десятки гектарів української землі, натомість у дрібного українського фермера немає фінансової можливості та ресурсу з ними конкурувати» - каже фермер.

За станом на 11:25 протестувальники перекрили трасу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, акція протесту, мітинги
В тему