15 Грудня 2019
Новини

Як українцям заробити на ринку землі (відео)

Як українцям заробити на ринку землі (відео)

Коли запустять ринок землі, українцям радять не поспішати з продажем своїх земельних паїв.

Як правильно розпорядитися своєю землею, розповів в ефірі ObozTV депутат Верховної Ради від "Слуги народу", член парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

На питання, що вигідніше для землевласників – продати пай або здати в оренду, депутат запропонував економічну модель з перспективою на п'ять років наперед.

"Наприклад, є молода сім'я. 20-річні одружуються, живуть у селі, хочуть переїхати в місто – Хмельницький, Черкаси, немає різниці. Їхні батьки, бабусі-дідусі, мають 8-10 паїв, 16-20 га землі... Я б цю землю заклав у банк, отримав би дешевий кредит під маленькі відсотки. Ці гроші дав би молодим, щоб купили житло собі в обласному центрі, могли там працювати і жити", – розповів він.

"Якщо вони не хочуть переїхати, залишаються в селі, треба ці кошти залучити і купити якусь техніку – культиватор, плуг, ще щось. Одночасно здати в оренду цю землю і за рахунок коштів, отриманих з оренди, гасити кредит. Тоді за 7-8 років залишиться і земля, і вже завтра почнуть кредитні кошти працювати, і буде за що гасити кредит", – поділився рецептом нардеп.

На думку Солончука, це найкраща модель для українців, які мають економічні довгострокові плани.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, депутати
В тему