19 Вересня 2019
Новини

Повідомили, коли запрацює ринок землі в Україні

Повідомили, коли запрацює ринок землі в Україні
 
Уряд планує запровадити модель ринку землі, в межах якої купувати та продавати земельні паї можна буде з 1 жовтня 2020 року.

Про це повідомив сьогодні, 19 вересня, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з аграріями, - пише Громадське.

«Ми думали зробити це з 1 липня наступного року, проте потім проконсультувалися з людьми, які реально обробляють землю і вони сказали, що це не дуже добра ідея робити це влітку. Тому чинна модель передбачає відкриття ринку з 1 жовтня наступного року», заявив Гончарук.

Він зазначив, що купити землю буде мати можливість лише український громадянин та українська компанія, про що повідомив президент Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що у моделі ринку землі, яку розробив та запровадить уряд, право купувати та продавати сільськогосподарську землю матимуть лише українці та українські компанії.

«Земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати чи продавати землю зможуть тільки українські громадяни та українські компанії. Страшилки про китайців, чи арабів, чи іншопланетянів, які вивезуть нашу землю вагонами, — це маячня», - заявив Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, суспільство, україна
В тему