30 Грудня 2019
Новини

Обмін полоненими 29 грудня: як це було (фото, відео)

Обмін полоненими 29 грудня: як це було (фото, відео)

В Україну повернулися 76 чоловіків та жінок, яких полонили після початку війни на Сході.

29 грудня відбувся обмін полоненими між Україною і так званими "ЛДНР". Обмін пройшов за формулою "123 на 76". Усі новини про те, як проходив обмін - в матеріалі РБК-Україна.

22:27 Президент Володимир Зеленський, зустрівши звільнених з полону ОРДЛО українців, дав короткий брифінг, в ході якого, зокрема, прокоментував участь в обміні екс- "беркутівців". Зеленський заявив, що віддав би 100 екс- "беркутівців" за одного українця, що утримується в полоні. Він також зазначив, що обмін свідчить про те, що перша частина в нормандському форматі виконана.

Зеленський також прокоментував відмову утримуваних повертатися в ОРДЛО. За словами президента, близько 50 осіб залишаться відбувати свій термін в Україні.

При цьому, Зеленський відмовився називати число полонених українців і утримуваних в Україні, зазначивши, що це питання наступних обмінів.

21:48 Президент України та рідні зустрічають звільнених з полону українців.

20:36 В Офісі президент повідомили, що літак зі звільненими українцями вилетів з воєнного аеродрому Чугуєва. Курс на Бориспіль, де їх зустрічатиме президент України Володимир Зеленський. Прес-секретарка президента Юлія Мендель повідомила, що літак буде в Борисполі десь через годину.

20:10 Алла Макух, мама звільненого з полону у 2016 році Олександра Макуха, опублікувала фото з аеропорту "Бориспіль", де рідні очікують на своїх близьких.

Обмін полоненими 29 грудня

19:53 Українська журналістка Катерина Сергацкова написала у Facebook, що Артур Денісултанов, чеченець, якого звинуватили в замаху на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва влітку 2017, відправився в "ДНР" в рамках обміну полоненими.

19:24 В аеропорту "Бориспіль" привезли автобуси, на яких будуть забирати звільнених з полону бойовиків українців.

Прес-секретарка президента Юлія Мендель в коментарі "Громадському" повідомила, що з Майорська відбули автобуси зі звільненими з полону бойовиків українцями. Вони їдуть в напрямку Харкова, звідки летітимуть до Києва.

18:49 У Європейському союзі сподіваються, що звинувачення екс-беркутівців, звільнених в рамках обміну полоненими, продовжать. Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

17:27 Служба безпеки України і Офіс президента оприлюднили список звільнених українців в рамках обміну полоненими з так званими "Л/ДНР".

17:00 Представник Росії в контактній групі Борис Гризлов заявив, що відбувся обмін полоненими між Києвом і "ЛДНР" - це крок до подальшої імплементації мінських угод.

16:08 В рамках обміну в Україні з полону повернувся український журналіст Станіслав Асєєв.

15:59 Офіс президента повідомляє, що з територій ОРДЛО в Україну повернулися 76 полонених.

15:56 На КПВВ "Майорське" приїхали автобуси з полоненими з Горлівки, де проходив обмін з так званої "ДНР".

15:34 Як повідомляє Громадське, в рамках обміну Україна передала бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на боці бойовиків.

15:10 Як повідомляє "омбудсмен з прав людини ДНР" Морозова, Україна передала окупованій частині Донецької області 60 осіб, а з ОРДЛО повернулися 52 полонених українця.

15:03 Обмін під Горлівкою завершився. Точне число переданих полонених поки не відомо.

14:52 В росЗМІ повідомляють про початок процесу обміну полоненими між Україною і самопроголошеної "ДНР".

14:34 В ході обміну полоненими з так званої "ЛНР", 9 осіб відмовилися повертатися на окуповану територію.

13:28 За попередньою інформацією, звільнені з полону українці прибудуть до аеропорту Бориспіль близько 20:00.

13:19 Обмін полоненими з так званої "ДНР" буде проходити в окупованій Горлівці. Туди відправляться представники України, журналістів з собою не беруть.

13:09 Адвокат Ігор Варфоломєєв повідомляє про те, що п'ятеро екс-беркутівців вже знаходяться на КПВВ "Майорське" і готуються до обміну.

13:07 Офіс президента опублікував перші фото з обміну полоненими.

Перші фото обміну полоненими 29 грудня

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, володимир зеленський, Україна
В тему