29 Грудня 2019
Новини

Ексберкутівці, які розстрілювали людей на Майдані, чекають на обмін

Ексберкутівці, які розстрілювали людей на Майдані, чекають на обмін

Ексберкутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Майдані все таки вивезли з Лук‘янівськоно СІЗО і зараз вони перебувають на КПВВ Майорстке на Донеччині. Очікують на обмін.

Про це повідомив адвокат Ігор Варфоломєєв у коментарі hromadske.

Учора Апеляційний суд міста Києва відпустив усіх п'ятьох ексберкутівців під особисте зобов'язання. Їх звинуватили у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом.

Родини Героїв Небесної сотні та активісти зверталисясь до Зеленського з проханням не звільняти колишніх беркутівців для обміну. Але обмін відбувається все таки за їхньої участі.

Аби завадити звільненню ексберкутівців та їхній участі в обміні біля будівлі СІЗО з вечора 28 грудня і дотепер чергували кілька десятків людей. Вони всю ніч блокували виїзди із СІЗО.

Щодо того, скількох українців передадуть Росія та ОРДЛО, точно невідомо. Уповноважена з прав людини Людмила Денісова говорила про 80.

Хоча за результатами Нормандського формату обмін мав відбутися за формулою «всіх на всіх». Про це говорив і президент Зеленський, і Путін.

Вже звільнили четверо військових, які тривалий час перебували у полоні на тимчасово окупованій частині Донбасу, — Сергія Іванчука, Юрія Явтушка, Івана Дєєва, Романа Фурсова.

Сергій Іванчук — капітан Збройних сил України, нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького: у 2014 році — 3 ступені, у 2016 році — 2 ступені за героїчні дії під час бойових дій.

Іван Дєєв — військовослужбовець 8-го полку спецпризначення ЗСУ, був нагороджений орденом 3-го ступеня за участь у бойових діях на Донбасі. Учасник подій на Майдані.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, днр, лнр
В тему

Останні матеріали