20 Грудня 2019
Новини

Антоненко подав до суду на Авакова і Зеленського через справу Шеремета

Антоненко подав до суду на Авакова і Зеленського через справу Шеремета

На главу МВС Арсена Авакова, заступника Нацполіціі Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапку та на президента України  Володимира Зеленського до суду подав Андрій Антоненко, якого вважають організатором вбивства Павла Шеремета.

Позовна заява опублікував адвокат Святослав Жерновніков. Йдеться порушення презумпції невинуватості, захист честі і гідності, - пише Сьогодні.

Позивач вважає, що під час брифінгу за участю керівництва МВС та голови держави було проявлено "повну неповагу до принципу презумпції невинуватості, закріпленої в ст. 62 Конституції України, п. 10 ст. 7, п. 17 КПК України, і повністю зруйнований принцип недоторканності честі і гідності громадянина і людини, передбачений ст. 3, 21, 24, 28, 34, 68 Конституції України".

"Позов [подали] Печерський суд через те, що його [Антоненко] назвали злочинцем. Називали його фото показували. Хто може називати його злочинцем, якщо ще йдуть суди? Це порушення презумпції невинуватості ", – сказав адвокат в коментарі Hromadske .

На думку позивача, президент вийшов за межі своїх повноважень, заявивши, що "для нас це особливе, одне з пріоритетних справ, яке хочеться розкрити", оскільки офіційно в повноваженнях президента України немає пункту про розслідування кримінальних справ.

Нагадаємо, 14 грудня Печерський райсуд Києва заарештував Андрія Антоненко на два місяці , до 8 лютого 2020 року. Нещодавно опублікували розмови Антоненко про міну і відео її вилучення. Сам підозрюваний відмовився співпрацювати зі слідством.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд
В тему