19 Грудня 2019
Новини

Жорстоке поводження, антисанітарія – скандал навколо колонії під Києвом (фото)

Жорстоке поводження, антисанітарія – скандал навколо колонії під Києвом (фото)

Генпрокуратура опублікувала результати перевірки Бучанської виправній колонії та багатопрофільної лікарні, в якій лікуються хворі засуджені з установ.

Під час перевірки, яка пройшла на початку грудня, були виявлені масові порушення прав засуджених, приниження людської гідності і жорстоке поводження. Зокрема, як повідомляє пресслужба ГПУ, в колонії елементарні умови проживання, приготування їжі, підтримання особистої гігієни не відповідають вимогам Кримінально-виконавчого кодексу України та іншого законодавства.

"Значна кількість приміщень знаходиться в антисанітарному стані і потребує ремонту, а деякі з них є аварійними і небезпечними для перебування людей. Досі не забезпечено достатнє опалення колонії: температура в приміщеннях значно нижча за +18 °C", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, відзначено неналежний нагляд – засуджені виготовляють і зберігають заборонені предмети і речі.

"Так, протягом 2019 року було вилучено 98 колючо-ріжучих предметів. Крім того, перекриті канали потрапляння в колонію заборонених предметів ззовні – з початку року вилучено 251 мобільний телефон", – уточнили в ГПУ.

У той же час, зафіксовані і факти безпідставного притягнення засуджених до дисциплінарної відповідальності – звільнені 42 людини, які незаконно поміщені в дисциплінарний ізолятор.

При цьому в Бучанській лікарні через брак лікарів засудженим тривалий час не надається медична допомога. Так, виявлено факт ненадання в лікарні належної медичної допомоги засудженому – не проведено операцію. Протягом 2019 року 13 хворих померли. Також у лікарні давно не було ремонту – в палатах є грибок на стелі і на стінах, опадає штукатурка, немає вентиляції, а вода – не відповідає нормам.

За даними ГПУ, генпрокурор Руслан Рябошапка направив до Міністерства юстиції відповідне звернення щодо усунення порушень і притягнення до відповідальності винних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, київ, кримінал, прокуратура
В тему