25 Листопада 2019
Новини

Український воїн дивом вижив після обстрілу із невідомої зброї (фото)

Український воїн дивом вижив після обстрілу із невідомої зброї (фото)

Російські окупаційні війська на Донбасі застосували новий вид боєприпасів для скидання з безпілотника, внаслідок чого український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами журналіста Юрія Бутусова, снаряд розірвався в повітрі на невеликій висоті, після чого дрібні осколки почали вражати бійців, які перебували під епіцентром вибуху.

Атака сталася недалеко від ділянки розведення військ у Станиці Луганській біля села Сизе - поряд з кордоном РФ - ще 17 листопада.

Спочатку поранення сержанта 46-ї десантно-штурмової бригади не стали реєструвати як бойове. Втім, через два дні в штабі ООС розповіли, що після розслідування рани кваліфікували як бойові.

Постраждалий боєць отримав медичну допомогу. Його здоров'ю наразі нічого не загрожує.

Також Бутусов навів офіційні фото з Харківського госпіталю.

ато

У інформагентстві Міністерства оборони заявили, що військовий зазнав близько 50 осколкових уражень по всьому тілу. Під час їхнього видалення з допомогою медичного магнітного інструмента половина осколків не магнітилася.

Військові медики зізналися, це перший перший випадок в їхній практиці, коли вражальні елементи від снаряда мають різну структурну основу. Здебільшого їх усі видаляють магнітним інструментом або звичайним способом.

«Дай Бог здоров'я воїну, у нього дуже серйозно поранено ліве плече, довго доведеться відновлюватися, але головне, що живий, реально дивом пощастило людині, другий день народження», - каже Бутусов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Надзвичайні події, Україна, Фото, оос
В тему