24 Серпня 2019
Новини

«Торгова війна» між США і Китаєм обвалила ціни на нафту

«Торгова війна» між США і Китаєм обвалила ціни на нафту

Між Піднебесною і Америкою загострилася «торгова війна».

Ціни на нафту різко посилили падіння на тлі ескалації торгової війни США і Китаю. Про це повідомляє «Економічна правда».

Вартість жовтневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures о 18:15 за київським часом 23 серпня становила 58,76 долара за барель, що на 1,16 долара (1,94 %) нижче від рівня попередньої сесії.

Ф’ючерси на нафту WTI на жовтень на Нью-йоркській товарній біржі подешевшали до цього часу на 1,59 долара (2,87 %) – до 53,76 долара за барель.

Ринок негативно відреагував на заяву Китаю про намір увести додаткові мита на американські товари загальною вартістю 75 млрд доларів на рік у відповідь на аналогічні дії Вашингтона.

У список товарів, які будуть обкладені новими митами, потрапила американська нафта – мито для неї становитиме 5 %.

Торік Китай відмовився включати нафту в список товарів, для яких були введені мита, визнавши таким чином важливість цього виду сировини, і його нинішнє рішення вказує на серйозну ескалацію торгового спору двох країн, відзначають експерти.

За підсумками перших п’яти місяців 2019 року Китай посідав дев’яте місце серед найбільших експортерів нафти в США.

Обвал цін на нафту посилився після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв оголосити про заходи у відповідь на дії Китаю, досить різко висловившись у Twitter.

«Наша країна нерозумно втрачала трильйони доларів через Китай багато років. Вони крали нашу інтелектуальну власність вартістю мільярди доларів щороку і  хочуть продовжувати робити це. Я не дозволю цьому статися», – написав Трамп у мікроблогу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, китай, сша, нафта, економіка
В тему