21 Листопада 2019
Новини

Продаж землі іноземцям: коли буде референдум

Продаж землі іноземцям: коли буде референдум

У прийнятому Верховною Радою в першому читанні закон про ринок землі буде вказано, що референдум про продаж землі іноземцям буде можливий через 2-3 роки після початку дії закону.

Про це розповіла на пресконференції заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку, народний депутат від «Слуги народу» Роксолана Підласа, пише Сьогодні.

«Референдум пройде не між першим і другим читанням, і навіть не відразу після прийняття закону – через два-три роки. Люди побачать, як це (ринок землі – ред.) Працює на практиці, і зможуть зробити висновок, чи готові вони пускати іноземні компанії і іноземних громадян», – сказала вона.

У той же час Підласий назвала два варіанти, як може бути вирішене питання продажем землі іноземцям.

«Перший – там залишаються всі положення про іноземців, а в заключних положеннях ми пишемо, що вони вступають в силу після всеукраїнського референдуму. Другий – вони виключаються», – сказала політик.

Як повідомляли новини «Сьогодні», напередодні розгляду у Верховній Раді законопроекту про ринок землі і його прийняття в першому читанні президент Володимир Зеленський зробив термінову заяву про власність українців на землю. Він зазначив, що закріплене в Конституції право українських громадян на володіння землею не відповідає дійсності. Крім того, президент зазначив, що іноземці не зможуть купувати українську землю без референдуму. За його словами, після запланованого на 2020 рік запуску ринку землі право продавати і купувати землю матимуть тільки українські громадяни і українські компанії. А для іноземних покупців теж є умова.

У той же час спікер парламенту Дмитро Разумов відзначав, що максимальний ліміт на землю в одні руки, швидше за все, буде переглядатися під час підготовки законопроекту між першим і другим читанням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна
В тему