20 Листопада 2019
Новини

Лікарняних і декретних більше не буде: всі подробиці скандалу (оновлено)

Лікарняних і декретних більше не буде: всі подробиці скандалу (оновлено)

Фонд соціального страхування України в середу, 20 листопада, призупинив перерахування грошей на виплати лікарняних, а також допомоги по вагітності та пологах застрахованим особам.

Про це повідомляє Сегодня з посиланням на сторінку фонду в Twitter.

Загальна сума за заявами-розрахунками, поданими на фінансування в цьому році, становить 13,573 млрд грн, що перевищує кошторисні призначення за цим напрямком на 1,038 млрд грн.

«Фінансування вимушено не провадиться в зв'язку з закінченням кошторисних призначень за вказаним напрямом і буде відновлено після внесення змін до бюджету ФССУ на 2019 рік», - йдеться в повідомленні.

Директор виконавчої дирекції ФССУ Євген Баженков заявив, що заплановані витрати були вичерпані 19 листопада.

«Кошти на рахунках є, але з сьогоднішнього дня ми не маємо права їх перераховувати до внесення змін до річного бюджету», - додав він.

Оновлення

У Мінсоцполітики заявили, що Фонд соціального страхування України не повинен був призупиняти фінансування лікарняних та декретних виплат.

У відомстві заявили, що залишки на рахунку Фонду соціального страхування України становлять 429.4 млн грн, що дозволяє виплачувати необхідну допомогу українцям.

У Мінсоцполітики вважають неприйнятним рішення про призупинення виплат директором Виконавчої дирекції Фонду Євгеном Баженковим, якого минулого тижня Печерський суд міста Києва поновив на посаді.

18 листопада відомство уже звернулося до Міністерства юстиції із проханням скасувати дії державного реєстратора.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: гроші, Україна, Політика, суспільство
В тему