1 Листопада 2019
Новини

Стали відомі точні цифри, скільки можна їсти шоколаду в день

Стали відомі точні цифри, скільки можна їсти шоколаду в день

Дієтолог з Клінічного інституту Humanitas Мануела Пасторе назвала ідеальну норму вживання шоколаду.

Фахівець також підкреслила переваги і недоліки ласощів, передає UkrHealth.

За словами експерта з харчування, варто почати з того, що оптимальний з багатьох точок зору темний шоколад є кращим, коли вміст какао в ньому не нижче 40%. Згідно з останніми дослідженнями, захисний ефект для здоров’я серцево-судинної системи харчового виробу спостерігається при його вживанні від 20 до 50 грамів в день, при калорійності близько 150-250 калорій. Вище цих величин ситуація не поліпшується.

«Ті, хто здоровий і не мають надмірної ваги, не повинні перевищувати вживання шоколаду вище 30 г в день. Варто взяти до уваги і психоактивні речовини, присутні в цій їжі, такі як анандамід або навіть теобромін, які можуть надавати ейфорійну дію. Тільки будьте обережні, поліпшення настрою за рахунок переваги продукту не краще рішення. Ці дії носять тимчасовий характер і не виконуються бажаною мірою, тому існує ризик, що ви будете їсти його, а калорії за день будуть додаватися. Це неминуче позначиться на параметрах фігури», – вважає дієтолог.

Що стосується інших варіацій, коли в шоколаді присутнє молоко або інші інгредієнти, то фахівець радить звертати пильну увагу на якість. Кращим є додавання в ласощі сухофруктів і горіхів з мінімумом консервантів в складі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, шоколад, Здоров'я, цікаво знати, медицина
В тему