31 Жовтня 2019
Новини

На Волині можуть закрити школу для дітей з особливими потребами

На Волині можуть закрити школу для дітей з особливими потребами

У Нововолинську батьки та працівники спеціальної школи № 9 побоюються, що заклад можуть закрити.

За словами директора Тетяни Кантор, навчальний заклад, де виховуються діти з особливими потребами, можуть закрити через нестачу коштів, - пишуть Волинські новини.

Керівник освітнього закладу, щоб захистити право на функціонування школи, гарантувати її вихованцям належні умови навчання і розвитку, офіційно з листом, де зібрані підписи працівників, звернулася до народного депутата Ігоря Гузя. У ньому описано прохання до парламентаря втрутитися у законний спосіб у вирішення цього питання, інформує пресслужба нардепа.

Читайте також



Річ у тім, що з 2013 року школа перебуває на обласному забезпеченні. Раніше її утримували за кошти міського бюджету. І ось зараз обласна рада рекомендує повернути Нововолинську на утримання цей заклад з умовою співфінансування 50 на 50.

Керівник установи стурбована, що місту не під силу таке фінансове навантаження. Вона побоюється, що школу взагалі закриють.

Парламентар і його команда активно «включились» у питання збереження Нововолинської спецшколи. Адже у ній навчаються не лише діти з міста шахтарів, але й з інших населених пунктів. Частина її вихованців охоплені навчання удома. Проте більшість діток - з тяжкими порушеннями розвитку різного походження. Крім того, співпрацюючи з ГО «Світ для дітей», школа стала другою домівкою і для цієї спільноти, де також зростає і виховується малеча з особливими потребами.

Читайте також



Розвиток інклюзивної освіти і підтримка закладів, де виховуються дітки з особливими потребами – один із напрямків роботи народного депутата Ігоря Гузя. Зусиллями парламентаря для потреб спецшколи закупили і встановили санвузли, адаптовані для її вихованців, придбали мультимедійні дошки і облаштували на її території інклюзивний майданчик для початкової ланки, купили морозильні камері та електричну плитку. На ці потреби нардеп залучив з державного бюджету близько 550 000 гривень.

На запит керівника школи обранець доручив своїм помічникам з’ясувати всі обставини справи. Андрій Бокоч, Володимир Шаповал та Олександра Струбицька зустрілися з дирекцією навчального закладу. Вони ознайомилися із проблематикою і озвучили позицію Ігоря Гузя. На відповідний запит школи парламентар офіційно звернеться у відповідні інстанції для роз’яснення питання.

 
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: школа, діти, борги, Волинь
В тему

Останні матеріали