24 Жовтня 2019
Новини

Топ-50 подарунків хлопчику на 5 років, яким зрадіє навіть вередун

Топ-50 подарунків хлопчику на 5 років, яким зрадіє навіть вередун

Пам’ятаєте дитячий віршик про «із чого зроблені хлопчики»? Він давно застарів, адже нинішні малі бешкетники, замість «равликів і жаб»,  «складаються» зі спінерів, бейблейдів і роботів-трансформерів. Не змінилось одне – хлопчиська так само люблять гратися і пустувати. Що подарувати хлопчику на день народження 5 років, щоб побачити його захоплений погляд? 

Як вибрати подарунок для хлопчика на п’ять років

В нетерплячому очікуванні дня народження діти лічать дні, загинаючи пальці. Ще б пак! Адже на іменинника чекають шоколадний торт, невгамовні веселощі, а головне, купа подарунків. Та гості дитячого свята не завжди вгадують зі сюрпризом. Тоді як дорослого повністю влаштує конверт із грошима, із дитиною цей трюк не пройде.

Ми склали для вас рекомендації, як вибрати подарунок хлопчику на п’ятий день народження:

  1. Вивчіть інтереси маленького винуватця свята. У цьому віці в дітей уже сформовані власні вподобання: хтось збирає колекцію модельок, а чиясь кімната наче парк Юрського періоду з динозавриками. 
  2. Врахуйте особливості психології віку. П’ятирічні хлопчаки – великі фантазери, які пізнають світ через гру. В своїх іграх п’ятирічки використовують предмети «не за призначенням»: палиця у них «трансформується» в світловий меч джедая, а накинуте на стіл покривало – у шалаш. Тож ключова вимога до подарунка дитині п’яти років – розвивати творче начало.
  3. Не соромтеся спитати. Якщо мало знаєте про інтереси дитини, порадьтеся з батьками, якому подарунку зрадіє їхній син. Або й спитайте його самого. Діти щирі і не скуті напускною скромністю, тож хлопчик як на духу викладе вам список своїх побажань. А ви вже купите, що вам по кишені.

Як вгадати із подарунком, щоб не розчарувати дитину? Якщо вам слабо знайома сфера зацікавлень сучасних дітей, ми систематизували для вас подарунки, які ощасливлять п’ятирічного хлопчика.  

Подарунок хлопчику на 5 років
Подарунок хлопчику на 5 років

Подарунки для фізичного розвитку та активного відпочинку

Для правильного розвитку п’ятирічній дитині необхідна активність на свіжому повітрі. Для цього й вигадали спортивні ігри та іграшки – від велосипеда і самоката до повітряного змія і батута.

  • Велосипед. Довгоочікуваний двоколісний друг. До вибору першого транспорту дитини має бути відповідальний підхід. Не поскупіться на якісну річ.
  • Ролики. Одночасно зі взуттям на коліщатках подбайте і про захисну екіпіровку для маленького ролера. До речі, найякісніші дитячі ролики випускають фірми Rollerblade і Fila.
  • Електросамокат – крутий подарунок на п’ятиріччя хлопчика. Купа позитивних емоцій від кожної прогулянки!
  • Гіроскутер – цим «просунутим» засобом пересування марить кожен сучасний п’ятиліток.
  • Професійний м’яч – мрія будь-якого дворового Роналду. Уявіть, як злетить авторитет вашого юного футболіста серед друзів з новим блискучим м’ячиком! 
  • Баскетбольна стійка (чи кошик) – щоразу, влучаючи в кільце, п’ятирічний баскетболіст почуватиметься зіркою НВА.
  • Повітряний змій – навіть у світі гаджетів і технологій будь-який хлопчик у захваті від пропозиції запустити повітряного змія. 
  • Дитячий басейн – відмінний варіант подарунка для літнього іменинника. Охолодитися у водичці надворі – яке полегшення в спекотний день! Замість води, можна наповнити кольоровими кульками. 
  • Надувний матрац – ще один «літній» подарунок. Як же класно налягти на кольоровий матрац і щосили мотати в воді ногами, вдаючи пропелер катера!
  • Літаюча тарілка «Фризбі» – чудова іграшка, яка змусить дитину «відлипнути» від планшета.
  • Батут – рух основа життя дитини. Щоб невгамовній енергії хлопчика знайшовся вихід, подаруйте йому домашній батут.
  • Санчата – саме те для зимового іменинника. Саночки від українського виробника – тут.
  • Санчата-«ватрушка» – теж зимова «історія». Як весело буде спуститися з льодової гірки на цьому надувному «пончику»!
  • Снігокат – більш технічно досконалий нащадок традиційних санчат із кермом зробить свого власника царем снігової гірки.
  • Спортивний куток чи шведська стінка – п’ятилітньому хлопчику неодмінно сподобається підійматися по драбинці та гойдатися на канаті, наче Тарзан у джунглях.
  • Дартс – гра, яка відмінно тренує пильність. Краще брати не з гострими наконечниками, а на присосках чи липучках – для виключення травматизму. 

Подарунок хлопчику на день народження
Подарунок хлопчику на день народження

Подарунки для розумового розвитку

Подарунок, який не розвиває фантазію дитини, – поганий подарунок. Подарунком не тільки для радості, а й для користі стануть розвивальні іграшки.

Пазли – розвивають посидючість, уважність і логічне мислення дитини. Тільки виберіть картинку, цікаву для хлопчика, – диснеївські принцеси явно не підійдуть, а от динозаври чи спорткар – інша річ.  

Індивідуальна іменна книга – персоналізована книга від українського стартапу Namestory, у якій ваш син – головний герой. Уявіть захват свого непосиди, коли він гортатиме барвисту книжку про власну подорож у казкову країну в пошуках таємниці імені. Заради цього варто навчитися читати!

Жуйка для рук – хендгам, чи розумний пластилін, – ця маса для ліплення володіє одночасно властивостями твердої, рідкої та пластичної речовини і світиться в темноті.

Сімейні настільні ігри – легендарна «Монополія» збирає за одним столом цілу родину. Коли виросте, ваша дитина згадуватиме ці хвилини з теплом і любов’ю.

Карта світу із тваринами. Який хлопчисько не мріє про захопливу мандрівку? А навколосвітня експедиція вимагає ретельної підготовки. Для початку варто ознайомитись, яких диких звірів можна зустріти у кожній країні. І в цьому допоможе карта світу із тваринами.

Мурашина ферма. Дитина клянчить тварину, а батьки не готові до клопотів? У такій ситуації оптимальний варіант – мурашина ферма, яка вгодить усім. Тим паче, трудяжки-мурахи не лишають шерсті по всій квартирі та не мітять хазяйські капці. Прозора стінка допоможе юним допитливцям спостерігати за киплячим життям мешканців багатоквартирного мурашника.

Шпигунський набір. Хто із хлопчиків не мріє стати розвідником? Та без шпигунських «примочок» навіть найбільш вдатного секретного агента швидко викриють. На щастя, шпигунам відомий рецепт невидимих чорнил, якими передають таємні послання.

Набір для експериментів – якщо у вас підростає юний науковець, подаруйте йому набір для безпечних фізичних чи хімічних експериментів.  

Набір юного археолога – набір для розкопок допоможе маленькому досліднику видобути скелет вимерлого тиранозавра із гіпсових порід.

Набір юного фокусника – комплект вуличного мага, за допомогою якого юний чародій приголомшить друзів.

Набір юного детектива – комплект для зняття відбитків пальців з головою затягне хлопчака у вир пригод приватного сищика. 

Дитячий ноутбук чи планшет – такі пристрої містять розвивальні ігри, навчальні програми, які дозволяють одночасно вчитися і гратися.

Іменна книга дитині
Іменна книга дитині

Конструктор – король розвивальних іграшок. «Прокачує» не тільки дрібну моторику рук дитини, а й логіку, просторову уяву і терплячість. В усі часи хлопці обожнювали повозитися із детальками конструктора – чи то скрутити із залізячок місяцехода, чи  будувати неймовірні міста із «цеглинок».

  • Картонний конструктор – унікальний конструктор із картону від української ТМ Chic Box. Із картонних повномасштабних «цеглин» можна побудувати фортецю в повен зріст. «Картоноблоки» для дитячого «зодчества» міцні та довговічні, тож ними малий будівельник гратиметься дуже довго.
  • Розвивальні конструктори BitKit українського виробництва. Допоможуть визначити, до чого має хист ваша малеча – електроніки, механіки, фізики, програмування. Розробники поставили за мету розпалити зацікавленість дитини у певній науці. 
  • Дерев’яний конструктор – екоконструктор «Ігротеко» made in Ukraine виготовлений із деревини дуба, без застосування у виробництві лаків і клеїв. 
  • Металевий конструктор – тяга крутити залізячки, майструвати, гатити по гвіздках, крутити гайки, пиляти дощечки закладена у хлопчаках на генетичному рівні. Їх з однаковою непереборною силою тягне як зламати, так і полагодити щось. І металевий конструктор скерує цю енергію в мирне русло.
  • Магнітний конструктор – особливо популярні магнітні конструктори Magformers, які скріплюються між собою за допомогою магнітів, вбудованих у деталі.
  • Lego – пальму першості серед конструкторів утримує легендарний Lego, призначений для «дітей віком від 4 до 99 років». Популярний виробник пропонує багато цікавих наборів для п’ятирічних хлопчаків. Часом батьки зазнають шоку, зазирнувши в інструкцію з виготовлення міжгалактичного зорельота чи гусеничного всюдихода. Але що складніша модель, то захопливіший процес складання.

Конструктор для хлопчика
Конструктор для хлопчика

Подарунки для творчості

Малюк, до якого ви запрошені на день народження, має тягу до творчості? Подаруйте йому те, що розвине його хист. Орієнтуйтеся на здібності дитини і не бійтеся проявити оригінальність у виборі подарунка.

  • Іграшковий верстат HTI Smart з інструментами – для майстровитого хлопчака можливість безпечно познайомитися з роботою багатьох пристосувань. Якщо ви в пошуку, що корисного можна подарувати хлопчаку-п’ятирічці, сміливо купуйте.
  • Плакат-розфарбовка – велетенська розмальовка, яку можна повісити на стіну, стане для маленького Пікассо полотном для творчості на немало продуктивних годин.
  • Набір оригамі. Можна скласти зоопарк з паперу, а потім гордо прикрасити ним полицю в дитячій. Така творчість чудово тренує посидючість хлопчика та увагу до деталей.

Практичні подарунки 

  • Дитяча чашка ручної роботи. Для дітей у цьому віці важливо мати особисті речі, які належать тільки їм. Яскрава чашка ручної роботи, яка відрізнятиметься від решти посуду в домі, точно сподобається малюку. 
  • Халат у вигляді улюбленого персонажа. Чорний халат із вишитою на капюшоні мордочкою Беззубика з мультика «Приручити дракона» чи «зубастий» халат-акулу будь-який хлопчак носитиме залюбки.
  • Розумний дитячий годинник – гаджет із яскравим дизайном і купою корисних функцій – від автодозвону на екстрений номер до відслідковування місця перебування дитини.

подарунок хлопчику
подарунок хлопчику

Яку іграшку подарувати хлопчику на 5 років

Серед подарунків дітям з величезним відривом будь-яку категорію товарів переможе іграшка. Дитина завжди рада новій забавці, і подарувати на п’ять років хлопчику бажану іграшку – безпрограшний варіант. 

  • Електромобіль – про «машину, як у тата» мріє кожен хлопчик п’яти років. Гарантуємо, отримавши власний «автотранспорт», іменинник присвисне від захоплення.
  • Колекційна машинка – машинок не буває забагато. Особливо таких крутих. Мініатюрна копія справжнього BMW із підсвіткою салону і робочими фарами – суперники по гонках іграшковими «тачками» позаздрять власнику цього презента.
  • Іграшкова зброя – «стрілялки» істинно хлопчача гра, і арсенал «пестиків» завжди потребує поповнення. Та якщо плануєте подарувати хлопчику на п’ять років водяний пістолет чи автомат, який заряджається «пістонами», – врахуйте, гості можуть повернутися з дитячого дня народження мокрі як хлющ і оглухлі.
  • Іграшковий робот. Особливу повагу серед п’ятирічних хлопців мають роботи-трансформери, які із металевих силачів перевтілюються у футуристичне авто.
  • Космічний пістолет – у руках відважного п’ятирічного землянина лазерний бластер стане зброєю, яка завадить прибульцям загарбати нашу планету.
  • Радіокерована іграшка – джип або вертоліт «на пульті» чи навіть субмарина, яка занурюється для глибоководної експедиції на дно ванни, – хлопчаче серце затріпоче від радості при вигляді такого подарунка.
  • Гоночний трек. Машинки і все, що з ними пов’язано, – улюблена хлопчача тема. А тому гоночний трек – подарунок-хіт для маленького пілота «Формули-1». Що може бути більш захопливо, ніж спостерігати, як модельки долають круті віражі на трасі з «викрутасами»? Не кажучи вже про гонки з друзями, чия модель спорткара швидша!
  • Дитячий проектор Cinemood «Мультикубик» – транслює мультики на будь-якій рівній поверхні. «Кубик» невеличкий і легенький, тож його зручно брати із собою. А це значить, що влаштувати «кінопоказ» нової серії «Фіксиків» можна будь-де.
  • Розумні іграшки – для розумної дитини і подарунки «смарт». Радіокерований міні-робот від Orbotix – діловита робокулька Sphero, в яку можна завантажити купу ігрових програм (ганяти з нею наввипередки чи переслідувати по квартирі кота), – цікава розвага для всієї сім’ї і навіть домашніх улюбленців.
  • Інтерактивні роботи. Вірний R2D2 із «Зоряних воєн» чи герой коміксу «Людина-павук», який розмовляє і взаємодіє з маленьким власником (теж від Orbotix), – подарунки для сучасних дітей стають усе більш «просунутими».
  • Антигравітаційна машинка – герой мультфільму «Тачки», який гасає по вертикальних поверхнях, порушуючи всі закони фізики, – такою забавкою захопиться не тільки п’ятирічний гонщик, а і його татко.
  • Набір юного автомеханіка. Легендарний гараж Hot Wheels – подарунок-мрія для кожного хлопчика із солідним іграшковим автопарком і геніальне розв’язання проблеми, що подарувати синові на п’ятий день народження.
  • Хатинка-намет – пам’ятаєте, як затишно було в дитинстві в «халабуді», спорудженій із пледа, накинутого на стіл? Якщо житлоплоща батьківської оселі дозволяє, то у дитячому наметі малий фантазер легко відчує себе великим мандрівником.
  • Настільні ігри – настільний футбол чи іграшкова залізниця надовго заволодіють увагою п’ятирічного іменинника.
  • Ігрова приставка – у комплекті з кількома підходящими для цього віку іграми – суперподарунок. Головне потім для батьків – змусити п’ятирічного геймера відірватися від консолі.
  • Арена для дзиґ Hasbro Beyblade – якщо хлопчак встиг заразитися бейблейдманією у садочку чи у дворі, то матиме арену для битв зі суперниками.

Розвиваючі іграшки для хлопчика
Розвиваючі іграшки для хлопчика

Подарунки-враження для хлопчика на 5-й день народження

Гонки на картах – хлопці обожнюють усе, пов’язане з автомобілями. Зокрема, комп’ютерні ігри типу Need for Speed і запеклі перегони із друзями на іграшковому треку машинками-модельками. А уявіть, який захват викличе в хлопчака реальна участь у крутому швидкісному заїзді – за кермом «гоночного боліда» на картингу.

Подарунок-враження для дитини
Подарунок-враження для дитини

Що не варто дарувати хлопчику на 5 років

Що краще не дарувати маленькому винуватцю свята на п’ятиріччя? Ось вам антирейтинг презентів хлопчику на п’ять років, які точно дарувати не варто. На думку психологів, такі сюрпризи гарантовано не «зацінить» п’ятирічний іменинник.

  • Одяг і взуття. Таку обновку батьки придбають сину самі, адже точно не промахнуться із розміром і смаками свого нащадка. Навіть якщо купите дорогу курточку чи костюм, навряд чи вони надовго заволодіють дитячою увагою. У таких подарунках відсутній елемент дива, якого так чекає дитина у власний день народження.
  • Дешеві іграшки низької якості. Іграшки кольорів «вирви око», виготовлені із токсичної пластмаси десь у підвалі в Китаї, можуть нашкодити здоров’ю дитини.  Не заощаджуйте на подарунку і віддавайте перевагу якісним забавкам, що відповідають санітарним вимогам до товарів для дітей.
  • Усе колюче і ріжуче. Звісно, дитина вже достатньо доросла, аби розуміти, що може поранитися цими предметами. Та в разі нещасного випадку під час гри «в ножички» точно не буде в змозі надати собі першу допомогу. Ви ж не готові ставати «спонсором» дитячого каліцтва?
  • Шкільне приладдя. Занадто нудно, навіть якщо ваше чадо запросили на день народження до майбутнього сусіди по парті і вам ніколи ламати голову над подарунком. Тим паче, до Першовересня в дитсадківця ще рік часу, тож ранець чи пенал йому знадобляться не так скоро.
  • Подарунки «на виріст». Такі дарунки взагалі серед дітей не в пошані: малюки не вміють відкладати задоволення на потім. Мало приємного, коли мама ховає подаровану річ до шафи, бо ти ще не доріс.
  • Живий подарунок. Як твердять психологи, в такому ранньому віці дитина не спроможна повною мірою відповідати за іншу живу істоту. Тож, якщо кортить ощасливити малюка кошеням, щеням чи іншим улюбленцем, спершу поцікавтеся в батьків, чи ті готові міняти пісок у лотку або прокидатися спозаранку, щоб вигуляти цуцика.  
  • Речі, про які ви самі мріяли в дитинстві. Не варто проектувати свої нездійснені бажання на власну дитину, а тим паче на чужу. Якщо ви у ніжному віці невимовно страждали через відсутність у вас конячки-гойдалки, це не означає, що саме цієї забавки бракує для повного щастя сучасному п’ятирічному хлопчаку, до якого йдете у гості. В пріоритет ставте бажання винуватця свята, а не власні.
  • Гігієнічні засоби для купання: ну які емоції, крім нудьги, в п’ятирічної дитини може викликати настільки буденна річ, як шампунь чи піна для купання, хай навіть з ароматом жувастиків?
  • Подарунок-«повтор». Традиції – це чудесно, але із сюрпризами в них нічого спільного. Не повторюйтеся з дарунками. Якщо торік обдарували хлопчика машинкою, то цього разу купіть, наприклад, робота. Ви ж не хочете запам’ятатись як тітка Люда-«коробка пазлів» чи дядько Петро-«надцятий камаз»? Подарунки-повтори стирають магічний ефект несподіванки, який так активно експлуатують продавці «яйка-сподівайка».
  • Гігантські м’які іграшки. Так, першою реакцією хлопчака на велетенського звіра з плюшу буде непідробний захват. Та вже скоро ця ворсиста неохопна штука йому набридне і перетвориться у хаті на «пилезбірник», який відхоплює добрий шмат місця в дитячій і заважає прибирати.
  • Гроші. Цінність папірців, над якими трусяться дорослі, для хлопчика п’яти років сумнівна. На їх місці він волів би бачити іграшку чи солодощі. Тож виразу розчарування на личку іменинника, коли простягнете йому купюру, не оминути. Якщо морально готові – даруйте гроші.
  • Дешеві копії речей. Якщо пообіцяли купити хлопчику смартфон, то підміна справжнього гаджета іграшковим телефончиком дитину неодмінно розчарує, можлива навіть істерика. 
  • Ювелірні прикраси. Дитина в п’ять років не усвідомлює цінність золотих виробів. До того ж під час активних ігор легко може порвати подарований ланцюжок з іконкою. Тож краще відкласти вартісні презенти до підліткового віку.
  • «Не сезонний» подарунок. Повірте, у п’ятирічному віці важко оцінити навіть найкрутіший велик узимку. Дитина тільки відчує розчарування від того, що батьки сховають дарунок до комори, щоб чекав там слушного часу.
  • Картини і статуетки. В принципі, і в світі дорослих такі презенти свідчать про невеликі старання дарувальника. А діти предметам інтер’єру не надають узагалі ніякого значення. Як захоче, то він сам собі виліпить шедевр із пластиліну чи намалює в альбомі.
  • Речі, про які дитина не згадує. Якщо син у розмові з вами не коментує новий конструктор, який складали у найкращого друга, це означає, що в сферу його бажань така іграшка не потрапляє і особливої радості як подарунок не викличе. Тож дарувати таке своєму чаду – провальна ідея. 

Що подарувати дитині
Що подарувати дитині

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: подарунки, діти, день народження
В тему