4 Жовтня 2019
Новини

«Жуйте гандон»: в Одесі поліцейські катують дітей електрошокером

«Жуйте гандон»: в Одесі поліцейські катують дітей електрошокером

В Одесі з притулку «Світанок» (обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей) втекли троє дівчаток. На щастя, дітей знайшли. І вони розповіли, чому зважилися на втечу.

Про це повідомляє «Думська».

Редакція має в своєму розпорядженні відеозапис показань дітей, яку готова надати за першим запитом правоохоронних органів.

Активну участь в оприлюдненні всіх жахів Центру реабілітації приймає колишня поліцейська Зоя Мельник, саме вона звернулася за допомогою до журналістів.

«Її звільнення домагалися багато хто. Зрештою, з поліції білявого копа вижили. А потім влаштували цькування у «Фейсбуці». Перші бани посипалися, коли вона оприлюднила листування педофілів про способи спокушання дітей. А потім до педофілів приєдналися чиновники, - уточнює видання.

Зараз Мельник Зоя вже не поліцейська, а просто громадський діяч і веде групу «Захист прав дітей» в соцмережі.

До неї звертаються сотні людей зі своїми жахливими історіями. У групі тисячі передплатників. Журналісту вдалося довірливо поспілкуватися з дівчатами.

«У піцерії біля Дюка сидять три налякані дівчинки. Через них весь сир-бор. Ще день тому їх фотографії висіли в розшуковій базі МВС і на сайтах. Анастасія, Тетяна і Діана. Вони втекли з обласного центру, де «все добре», - пише одеський журналіст.

Діти заявляють, що охоронці знущаються над ними. «Омон» — так діти називають охоронну фірму, яка «оберігає» центр.

«Омон» приїжджає просто так, «на каву». І б'ють нас. От приїхали і почали з дітьми «гратися». Били дітей електрошокером. В стегно били, в попу били...» - розповідає дівчинка.

На запитання журналіста «А як же вихователі?», діти повідомили, що ті тільки «Посміялися».

Також одна з дівчаток поділилася моторошною історією, в Центрі вона зустрічалася з хлопцем Дмитром. Вихователь про це дізналася, викликала «омон». Ті дістали ножиці, Дімі веліли дістати презерватив. Потім «омон» змусили розрізати презерватив.

І наказали дітям: «Нате, жеріть! Жеріть гондон!».

Потім хлопця жорстоко побив «дядя Коля з «омона». Відправляли їх під крижаний душ.

Також, за словами дівчинки, її бив представник Національної поліції України - Андрій Георгійович і змушував при цьому посміхатися. Після втечі тимчасову опіку дітям надав Одеський благодійний фонд «Дорога до дому» — неурядова організація, яка надає соціальні і правові послуги людям, які опинилися в кризовій ситуації. Фонд живе на гранти, і у них ліберальні порядки.

Поліцейський інспектор у спрвах дітей Дмитро Ревун також надав підтримку дітям і брав участь в їх зустрічі з представником уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«У нас за законом варіантів небагато. Дівчаток треба передавати законному представнику. По кожній дитині питання ставиться окремо. Вивчаємо, хто є таким представником. Це або батьки, або орган опіки. Без служби у справах дітей ми не обійдемося. Це служба, участь якої передбачено законом. Але її тут немає. Зараз будемо зв'язуватися зі службою і будемо офіційно цю процедуру робити», - пояснив Дмитро Ревун.

Зараз відкрито кримінальне провадження. Але представники центру стверджують, що діти всі брешуть, і нібито хтось хоче захопить Центр.

Пізніше стало відомо, що за однією дівчинкою приїхала мама, друга нібито сама захотіла повернутися в ЦСПРД, третю госпіталізують.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, одеса, кримінал
В тему

Останні матеріали