1 Жовтня 2019
Новини

«Та яка ти Міс Україна?»: переможниця конкурсу краси влипла в мовний скандал

«Та яка ти Міс Україна?»: переможниця конкурсу краси влипла в мовний скандал

Маргариту Пашу, яка нещодавно наділа корону «Міс Україна», запідозрили в неповазі до української мови.

Новоспечена «Міс Україна» Маргарита Паша із Харкова тільки вступила в свої обов’язки, а вже влипла в мовний скандал, передають «Факти».

Кілька днів тому відома телеведуча Катя Осадча повідомила в Instagram-сторіс, що в новий випуск «Світського життя» не ввійде інтерв’ю з «Міс Україна-2019», тому що та відмовилася спілкуватися з ведучою українською.

У відповідь Паша написала гнівний пост у Instagram, в якому після тривалих філософських роздумів на тему «все повернеться кожному бумерангом» резюмувала, що має право висловлювати свої думки якою завгодно мовою, а кому не подобається, що пише російською, – може відписатися.

Пост викликав хвилю обурення. Після чого Паша зробила публікацію українською мовою. Маргарита запевнила, що відмовилася говорити з Осадчою виключно через утому і погане самопочуття. Вона пояснила, що з моменту отримання корони в неї хронічний недосип, прокидається щодня о 04:00 ранку і працює до пізньої ночі.

У дописі вже українською Маргарита намагалася виправдатись і запевнити, що володіє державною мовою і не хотіла нікого образити.

«Це чистої води наклеп і вигадка скривджених заздрісників! Я в рівній мірі добре володію обома мовами, і в інтернеті ви можете знайти безліч відеосюжетів, де я даю інтерв’ю як російською, так і українською мовами. Для мене це не має принципового значення, і радикальної позиції на цю тему у мене ніколи не було», – виправдалася вона.

Але в Мережі вже вибухнула бомба: користувачі обурюються поведінкою «Міс Україна». Вони пишуть, що представниця країни на міжнародних конкурсах не має права так поводитися. Деякі навіть вимагають дискваліфікації.

«За що їй дали титул?», «Яка ви «Міс Україна», якщо не поважаєте свою країну, її мову?» – обурюються в Інтернеті.

Національний комітет «Міс Україна» із цього приводу наразі не висловився.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: конкурс краси, скандал, українська мова
В тему