30 Вересня 2019
Новини

Найкращі засоби для захисту від грипу і застуди

Найкращі засоби для захисту від грипу і застуди

Передусім лікарі-імунологи рекомендують перед виходом на вулицю змащувати носові пазухи маззю на основі інтерферону.

Такі препарати допоможуть захистити організм від носіїв хвороби, які, перш за все, осідають на слизовій оболонці носа, передають Новости Ю.

Не менш ефективними можуть виявитися і ефірні масла. Медики рекомендують нанести кілька крапель продукту на носовичок і періодично їм дихати. Для цього чудово підійде масло ялиці, полину і лаванди.

Вдома для знезараження приміщень можна використовувати спеціальні аромолампи. Захиститися від застуди та грипу допоможуть також гвоздика і апельсинові або лимонні скоринки. Їх рекомендується періодично тримати в роті і розжовувати. Вміщені в них речовини будуть стимулювати імунітет.

Крім цього, лікарі рекомендують регулярно провітрювати домашні приміщення, робити вологе прибирання і правильно харчуватися.

У раціон слід ввести корисні жири і вітаміни. Дуже важливим в цьому плані є дотримання гігієни. За словами лікарів, сучасні віруси відрізняються живучістю і можуть тривалий час зберігатися на різних поверхнях, тому руки потрібно мити часто, при цьому не варто не чіпати ними особа, особливо ніс, очі і рот.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грип, застуда, ліки, цікаво знати
В тему

Останні матеріали