20 Вересня 2019
Новини

Долар нижче плінтуса: валюта знову подешевшала, гривня – «зміцніла»

Долар нижче плінтуса: валюта знову подешевшала, гривня – «зміцніла»

На порозі вихідних американський долар упав до рівня, найнижчого за останні три роки. Оновлені курси НБУ на 20 вересня.

Національний банк України визначився з офіційними курсами валют на п’ятницю, 20 вересня. Ці ж курси діятимуть протягом найближчих двох вихідних – суботи та неділі, повідомляє ТСН.

Долар США здешевів на 5 копійок і коштує 24,61 грн. Це новий найнижчий показник за останні три роки.

Євро втратив 2 копійки і коштує 27,24 грн.

У НБУ переконані, що «зміцнення обмінного курсу сприятиме уповільненню інфляції в найближчі місяці. Укріплення гривні було зумовлене фундаментальними ринковими чинниками, такими як: сприятлива цінова кон’юнктура на глобальних товарних ринках, високий врожай зернових, подальше зростання експорту IТ-послуг, зростання довіри інвесторів до української економіки, спрощення їхнього доступу до ринку внутрішніх державних цінних паперів».

Нагадаємо, гривню тривалий час зміцнювали, зокрема, інвестування в облігації (зростання в 11 разів від початку року, що забезпечило вливання валюти). У коментарі журналістам глава підрозділу з корпоративного аналізу компанії ICU Олександр Мартиненко спрогнозував, що до кінця року іноземці можуть вкласти в ОВДП ще $2 – 3 млрд, і у цьому разі гривня продовжить своє зміцнення. 

Історичні антирекорди гривні стосовно іноземних валют в офіційних курсах НБУ: долар США 26 лютого 2015-го сягнув найвищого показника в 30,01 грн, євро встановив свій рекорд 26 січня 2018 року – 35,66 грн.

У травні Кабмін спрогнозував, що 2020 року курс долара становитиме 28,2 грн. Такий показник заклали і в проєкті держбюджету на наступний рік. Проте новий уряд пообіцяв найближчим часом переглянути прогнози й внести зміни до проєкту. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали