9 Вересня 2019
Новини

У Зеленського повідомили, чи звільнення Цемаха вплине на скасування санкцій проти Росії

У Зеленського повідомили, чи звільнення Цемаха вплине на скасування санкцій проти Росії

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак, який очолював робочу групу з обміну полоненими, розповів, чому Україна віддала РФ цінного фігуранта справи МН17 Володимира Цемаха.

Про це Єрмак розповів в інтерв'ю УП.

Єрмак заявив, що важливість Цемаха, як свідка справи МН17, може довести тільки суд. Також представник Зеленського зазначив, що важливим свідком резонансної справи Цемаха назвали саме ЗМІ. У президента не бачать політичних наслідків щодо обміну Цемаха.

«Позиція наших партнерів базується не тільки на цій справі. Там є комплекс аргументів, на яких тримається рішення про санкції. Не думаю, що звільнення Володимира Цемаха стане причиною перегляду наших відносин з партнерами», - зазначив Єрмак.

Андрій Єрмак також додав, що Росія та Нідерланди - учасники багатьох міжнародних договорів, конвенцій, які передбачають надання допомоги та участь у слідстві. Іншими словами, тепер Нідерландам потрібно взаємодіяти вже з РФ з приводу видачі Володимира Цемаха.

Нагадаємо, Зеленський розповів про нові домовленості з РФ. За словами президента, досягнуті домовленості про відвід військ по всій лінії розмежування на Донбасі, а у другому етапі визволення українців та повернення всіх ув'язнених.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, володимир зеленський
В тему