4 Вересня 2019
Новини

В Україні для IT-галузі вводять новий податок

В Україні для IT-галузі вводять новий податок
 
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пропонує створити Фонд розвитку людського капіталу для IT-галузі і ввести добровільний збір.
 
Про це він сказав у кулуарах зустрічі уряду з експортною ІТ індустрією в середу, 4 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
За його словами, кошти цього Фонду підуть на стипендії для талановитих студентів, гранти для молодих вчених і створення освітньої інфраструктури.
 
Своєю чергою, голова Державної податкової служби Сергій Верланов повідомив, що пропонується ввести спеціальну опцію оподаткування для ФОП в IT-галузі.
 
Крім 5%-го єдиного збору, 1,5%-го військового збору та ЄСВ із двох мінімальних зарплат, глава ДПС передбачає введення збору на розвиток людського капіталу. Він адмініструватиметься службою і надходити до Фонду, керований галуззю, а його ставка буде поступово піднята з 1% в 2020 році до 5% в 2024 році.
 
Зі слів Верланова, ця опція оподаткування дасть більше гарантій і переваг, однак перехід на неї є добровільним, і бажаючі можуть залишитися на сьогоднішній третій формі оподаткування "спрощенців".
 
Як підкреслив Гончарук, в уряді розраховують, що це дозволить через 10 років збільшити експорт галузі з $3 млрд до 10 млрд, кількість працівників у галузі зросте зі 165 тис. до 650 тис. осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, іт-технології, податки, кабінет міністрів, кабінет міністрів
В тему

Останні матеріали