22 Серпня 2019
Новини

Українці знову просять легалізувати зброю

Українці знову просять легалізувати зброю

Президента просять законодавчо врегулювати питання володіння зброєю. Аналогічна петиція вже була в 2015 році.

Петиція на сайті президента з вимогою прийняти закон про право володіння зброєю зібрала 25 тисяч підписів.

Петиція була подана 22 травня від імені голови наглядової ради Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація власників зброї» Георгія Учайкина.

Прихильники легалізації зброї заявили, що Конституція гарантує право громадян на захист, «в тому числі із застосуванням зброї». Тому вони просять президента ініціювати розгляд у парламенті законопроекту про регулювання обігу зброї серед цивільного населення.

«Володіння цивільним зброєю, зокрема короткоствольною для самозахисту, має бути зрештою врегульовано відповідним сучасним законом України Про зброю, який встановить однакові для всіх чіткі, але водночас жорсткі правила», - йдеться в петиції.

Відведені на збір голосів 90 днів закінчуються сьогодні. За дві години до закінчення терміну петицію підтримали 25604 людини.

Як відомо, аналогічна петиція була направлена ??на розгляд екс-президента Петра Порошенка в 2015 році. Колишній президент попросив парламент скликати робочу групу для обговорення петиції про зброю. Жодних законодавчих результатів не було.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, зброя, легалізація, петиція, українці
В тему