23 Липня 2019
Новини

Суд заборонив перейменування УПЦ Московського патріархату

Суд заборонив перейменування УПЦ Московського патріархату

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відхилив апеляційну скаргу Міністерства культури на рішення суду першої інстанції про припинення перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє ZN.ua.

Під час судового засідання в понеділок, 22 липня, було винесено рішення залишити в силі рішення Окружного адмінсуду Києва від 22 квітня, яким державним органам забороняється проводити будь-які реєстраційні дії та записи щодо УПЦ МП. Зокрема суд заборонив вносити нові записи до Єдиного державного реєстру юросіб.

Нагадаємо, що закон «Про внесення змін до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», який зобов'язує релігійні організації міняти назву, якщо їх управління знаходиться на території Росії, набрав чинності 27 грудня 2018 року. Документ передбачає, що релігійна організація, що входить в структуру релігійної організації з центром в державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупованій її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої центру за межами країни. Вона буде зобов'язана в своєму статутному назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої знаходиться за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

Відповідно до закону, якщо протягом 4 місяців церква з центром в РФ не подасть на реєстрацію зміни до статуту про перейменування, її статут в цій частині втратить силу.

Відповідно до закону, Міністерство культури склало список релігійних організацій, які повинні бути перейменовані, і внесла в нього УПЦ МП. В УПЦ МП заявили, що підтримують з Москвою лише «духовний зв'язок», а центр церкви знаходиться в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробляхерам не світить відстрочка від Зеленського

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Політика, упц мп, суд
В тему

Останні матеріали