15 Липня 2019
Новини

На Рівненщині в будинку, де підірвалися діти, знайшли цілий арсенал боєприпасів (фото, відео)

На Рівненщині в будинку, де підірвалися діти, знайшли цілий арсенал боєприпасів (фото, відео)

Вчора, 14 липня, на Рівненщині в обійсті чоловіка, де внаслідок вибуху загинули діти,  співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП виявили цілий арсенал вибухонебезнечної зброї.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції.

За результатами огляду господарства 59-річного жителя селища Смига Дубенського району поліцейські вилучили 1149 одиниць вибухових  предметів. Правоохоронці вилучили 31 мінометну міну, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб, 5 гранат та 1024 інших вибухонебезпечних предметів. 

Наразі все вилучене ще знешкоджується на віддаленій території.

59-річному жителю Смиги слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 1 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство двох осіб), ч. 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховим речовинами та боєприпасами) та частиною 1 статті 263-1 (незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 13 липня у селищі Смига Дубенського району при спробі відкриття сейфу, який був у господарчій будівлі на приватному подвір'ї, стався вибух невстановленого предмета. Внаслідок вибуху загинуло двоє дітей 2006 та 2007 років народження. Загиблими виявилися онуки чоловіка, який зберігав зброю, 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик.

Як повідомляє РадіоТрек, 59-річному жителю смт. Смига Дубенського району, на чиєму подвір’ї у суботу загинули діти, повідомили про підозру. Чоловіку інкримінують умисне вбивство двох осіб, зокрема малолітніх дітей, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, незаконне виготовлення боєприпасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв, а також незаконне поводження з вибуховими речовинами і боєприпасами.

Правоохоронці встановили, що в підсобних приміщеннях на території власного домогосподарства чоловік ще в 2017 році розмістив чотири виготовлені власноруч вибухові пристрої на основі мінометних мін часів Другої світової. Це були такі собі «пастки для злодіїв», які зловмисник розмістив там після того, як його обікрали.

13 липня до нього прийшли 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка, які є внуками його співмешканки.

Коли вони перебували у літній кухні, один із сейфів підірвався. Він був замкнений, а ключ від нього лежав трохи вище - на полиці. Діти самостійно його відкрили й підірвалися на одній із пасток. Хлопчик загинув одразу, а дівчинці відірвало ногу. Якийсь час вона ще була жива, утім приїзду медиків не дочекалася.

Під час вибуху власника господарства вдома не було.

Відомо, що чоловік – «чорний археолог» і збирав металобрухт на полігоні неподалік. Нині він під вартою.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему