25 Червня 2019
Новини

«Ліки Барбі»: в США надійшла до продажу «жіноча віагра»

«Ліки Барбі»: в США надійшла до продажу «жіноча віагра»

Медична спільнота наразі налаштована скептично до нового препарату.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів США (FDA) в п’ятницю, 21 червня, схвалив продаж нового препарату – так званої жіночої віагри, – незважаючи на скептичний настрій медичної спільноти, передають «Факти» із посиланням на The Washington Post.

«Є жінки, у яких з невідомих причин знижено сексуальний потяг. Цей стан викликає дистрес. Такі жінки можуть мати користь з безпечного та ефективного фармакологічного лікування», – заявила Гілтон Джофф, директор Центру оцінки лікарських засобів FDA.

Нові ліки випускаються під маркою Vyleesi, вони також відомі як бремеланотид, або «ліки Барбі». Це синтетичний гормон, що активує ключові рецептори мозку, які задіяні в сексуальних реакціях. Препарат знижує «гальмування» і підвищує нервове збудження.

Vyleesi вводять шляхом ін’єкції, за допомогою пристрою у вигляді ручки. Жінки можуть застосовувати «віагру» самостійно в періоди, що передують менопаузі, при зниженому статевому потягу.

У компанії-виробнику нових ліків, AMAG Pharmaceuticals Inc., рекомендують робити укол за 45 хвилин до «очікуваної близькості».

Тим часом FDA визнає, що механізм дії Vyleesi в мозку все ще не відомий. Тому жінкам рекомендується не приймати більше однієї дози протягом 24 годин – або не робити більше восьми уколів за місяць.

Однак знижений сексуальний потяг може бути сигналом негативних психологічних процесів, зокрема стресу, який потрібно лікувати, а не притупляти його симптоми ліками. У зв’язку із цим деякі фахівці наполягають, що необхідні додаткові дослідження Vyleesi, а FDA, за їхніми словами, навіть не скликало консультативну групу, перш ніж дати зелене світло продажу ліків.

«На жаль, FDA вирішило схвалити цей препарат, незважаючи на мізерні дані і повну відсутність інформації про безпечність його тривалого застосування», – зазначила Діана Цукерман, президент Національного центру досліджень у галузі охорони здоров’я. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, сша, ліки, інтим
В тему