6 Червня 2019
Новини

«Весілля після коми»: боєць, тяжко поранений на Сході, одружився в реанімації (фото)

«Весілля після коми»: боєць, тяжко поранений на Сході, одружився в реанімації (фото)

У четвер, 6 червня, в лікарні імені Мечникова у місті Дніпрі відбулася подія, нетипова для лікувальної установи.

Тут, просто у реанімаційному відділенні, одружився тяжко поранений на Сході боєць, який усього кілька днів тому вийшов з коми. Про це повідомляв телеканал «Відкритий» з місця подій.

До цього солдат із позивним «Африканець» переніс складну операцію і 11 днів був у комі. Понад два тижні, відколи він у лікарні, вагітна наречена поруч із ним. Поранення не вплинуло на їхнє рішення одружитись. «Я його любитиму будь-якого, важке поранення і втрата ока не перешкода», – повторювала Аня ще з першого дня лікарняної варти біля Сашкового ліжка.

Одразу відзначимо, що це одруження не минулося без труднощів. Щоб молодих розписали, Олександру необхідно було отримати довідку про дієздатність, щоб підтвердити самостійність прийняття ним цього рішення.

Лікар Юрій Скребець у соцмережі так описував стан молодих перед весіллям.

«Тільки що завершили із шефом вечірній обхід поранених. Ганна біля ліжка свого нареченого. В сльозах простягає нам папірець... завтра о десятій комісія перевірятиме, Саша не в комі, дієздатний, зможе підпис поставити. Перевіряйте, ось вам, тим, хто не вірить: "Аня, я тебе люблю". Все», – написав лікар.

А далі був важливий день. Сьогодні вранці Олександра і Ганну розписали просто в реанімації. За словами нареченої, весілля вони планували давно, але так склались обставини. Дівчина очікує малюка, тому було прийняте рішення узаконити стосунки, щоб дитина народилася з прізвищем батька.

«Ми вже давно ухвалили це рішення абсолютно усвідомлено, планували весілля цього місяця. Нехай навіть він зараз у такому стані, але він розумів і знав, що теж хотів розписатися. Я його чекала. Повернувся трошки не додому, але слава Богу, що повернувся живий», – поділилася Ганна.

«З таким пораненням... Я вважаю, що у нього настільки все покращилося. До нього хлопці приїжджали з батальйону. Він усіх згадав, зрадів, привітався», – розповіла тітка Олександра про стан племінника.

В Сашка попереду ще довга реабілітація, а сама Ганна скоро народить дитину. Ім’я хлопчикові вже вибрали, його назвуть Олексієм.

В організації одруження молодим допомагали волонтери. Наречена дякувала їм за допомогу, а лікарям і персоналу лікарні – за те, що врятували життя її коханому. До слова, свідками на цій незвичній шлюбній церемонії стали саме медики, які витягли Олександра з того світу, повернувши рідним і жінці, яка його любить.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, Фото
В тему