6 Червня 2019
Новини

У тестовому завданні ЗНО з історії знайшли помилку

У тестовому завданні ЗНО з історії знайшли помилку

В УЦОЯО визнали свій недогляд.

На позачерговому засіданні Українського центру оцінювання якості освіти було встановлено, що одне із завдань тесту ЗНО із історії України не містило правильної відповіді. Про це повідомляє прес-служба УЦОЯО, передає «Фокус».

Комісія з історії України встановила, що завдання № 42 сертифікаційної роботи основної сесії ЗНО з історії України не має правильної відповіді.

«Зваживши на рішення предметної фахової комісії, в Українському центрі  було прийнято рішення зарахувати всім учасникам основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з історії України 2019 року по одному балу за завдання № 42 відповідної сертифікаційної роботи», – ідеться у повідомленні Центру.

В УЦОЯО пояснили, що в завданні № 42 потрібно було визначити фото із зображенням Георгіївської церкви Видубицького монастиря. Тоді як у варіантах відповідей були наведені фото Свято-Покровської церкви (с. Сутківці, Хмельницька область), П’ятницької церкви (м. Чернігів), Катерининської церкви (м. Чернігів) і церкви Святого Пантелеймона (с. Шевченкове, Івано-Франківська область).

«Через технічний недогляд під час підготовки до друку сертифікаційної роботи замість фото Георгіївської церкви Видубицького монастиря помилково наведено фото собору Святої Великомучениці Катерини (Катерининська церква) в м. Чернігові», – заявили в УЦОЯО.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, зно, освіта
В тему