10 Травня 2019
Новини

Одиночний мітинг: українка під посольством Данії просить повернути її сина (фото, відео)

Одиночний мітинг: українка під посольством Данії просить повернути її сина (фото, відео)

Українка Анастасія Могенсен сьомий день проводить акцію під посольством Данії в Україні.

Вона стверджує, що її колишній чоловік викрав їхнього 2-річного сина і переховується з ним на території дипустанови, – пише ТСН.

За словами Анастасії, вона перебувала у шлюбі з данцем Яном Когом Могенсеном, але рік тому українка разом із сином Даніелем повернулася на батьківщину. Нещодавно чоловік подав документи на розлучення.

 

Жінка стверджує, що 2 травня у Запоріжжі, коли Даніель гуляв на дитячому майданчику з бабусею, на них напали її колишній чоловік та кілька невідомих чоловіків. Вони забрали із собою дитину, а бабусю вдарили.

Анастасія Могенсен каже, що її син перебуває на території посольства  Данії, їй не дають із ним побачитися. Вона боїться, що екс-чоловік вивезе дитину з-за меж України. 8 травня Анастасія домоглася зустрічі з колишнім чоловіком, але сина їй не показали і ніякої конкретної інформації не надали.


На ситуацію відреагував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За його словами, він двічі розмовляв про це зі своїм данським колегою Андерсом Самуельсеном. Міністр отримав запевнення, що справа має зрушитись з мертвої точки.

«Сприяти сімейному примиренню – непроста справа. Зараз вкрай важливо, аби данське посольство вчинило по-людськи і дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків. Адже це ще більше підливає масла у вогонь і без того складної ситуації», – написав Клімкін у Facebook.

Правоохоронці оприлюднили прикмети дитини і просили повідомляти будь-яку інформацію про його місцезнаходження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, викрадення, мітинги, діти, Відео
В тему